Θύμα ρατσιστικής επίθεσης για πρώτη του φορά έπεσε μέσα σε αστυνομικό τμήμα ομολόγησε αφοπλιστικά ο Ησαΐας Ματιάμπα, προσπαθώντας σε νεαρή ηλικία να βγάλει αστυνομική ταυτότητα.

Ο Ησαΐας Ματιάμπα μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε την πρώτη φορά που δέχθηκε ρατσιστική διάκριση και μάλιστα από υπάλληλο αστυνομικού τμήματος.

Ο τραγουδιστής περιέγραψε ότι είχε βρεθεί μαζί με την οικογένειά του σε αστυνομικό τμήμα για να βγάλει ταυτότητα, όταν έγινε μάρτυρας ενός ρατσιστικού παραληρήματος υπαλλήλου, κάτι που όπως παραδέχθηκε τον στιγμάτισε.

Μάλιστα σημείωσε ότι η εμπειρία αυτή τον οδήγησε στο να θελήσει «να βγει μπροστά για να δώσει στον κόσμο να καταλάβει ότι το διαφορετικό δεν είναι κακό».

«Εγώ είχα ένα περιστατικό, το πρώτο μου ουσιαστικό περιστατικό, ήταν όταν πήγα να βγάλω ταυτότητα. Και είμαστε μέσα στο τμήμα, εγώ, τα αδέρφια μου, η μαμά και ο μπαμπάς και περιμένουμε στο διάδρομο. Ανοίγει την πόρτα ένας “καλός” υπάλληλος του τμήματος και κάνει “τι γίνεται εκεί; Τι κάνετε εσείς, όλοι οι μαύροι εδώ μέσα; Βγείτε έξω, βγείτε όλοι έξω”. Και προσπαθούσα να καταλάβω… τι παίζει ρε φίλε, τι γίνεται;».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια