Ανακοίνωση εξέδωσε το Σχήμα Ανεξάρτητων Αριστερών Φοιτητών Κνωσσού του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης για την πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία έχουν έρθει αντιμέτωποι.

Η διοίκηση του τμήματος οδηγεί τους φοιτητές σε “εξεταστική-σφαγείο”, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν, καθώς μέσα σε διάστημα 19 ημερών καλούνται να εξεταστούν σε 33 μαθήματα, το ένα πάνω στο άλλο, με πολλαπλές εξετάσεις για κάθε μάθημα ξεχωριστά και με εξετάσεις ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Οι φοιτητές με την ανακοίνωσή τους απαντούν στον Πρόεδρο του Τμήματος, ο οποίος δεν δείχνει καμία πρόθεση να δοθεί μια ουσιαστική βοήθεια στους φοιτητές.

Εκείνοι από τη μεριά τους δηλώνουν πως δεν κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους και συνεχίζουν να απαιτούν:

•Να ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα εξεταστικής, διάρκειας 4 εβδομάδων
•Να υπάρχουν κενά ανάμεσα στα εξεταζόμενα μαθήματα
•Κάθε μάθημα να έχει 1 εξέταση, όχι 3 και 4, ανάλογα με τα κέφια του κάθε καθηγητή
•Τα μαθήματα τις εμβόλιμης να εξεταστούν μετά το πέρας της κανονικής εξεταστικής
•Τα Σαββατοκύριακα να είναι ελεύθερα
•Να σταματήσει το Τμήμα να μας εμπαίζει

Η ανακοίνωση των φοιτητών:

Μία αναγκαία απάντηση στον Γαρεφαλάκη, τον Πρόεδρο του Τμήματος, ο οποίος ψεύδεται το τελευταίο διάστημα, φανερώνοντας…

Δημοσιεύτηκε από ΣΑΑΦοιΚ – ΕΑΑΚ στις Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια