Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Καθηγητής Ιατρικής από την Αλεξανδρούπολη και διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωάννης Κοτσιανίδης.

Όπως αναφέρει,  το Λιμενικό απαγόρευσε σε καρκινοπαθή από τη Σαμοθράκη να επιβιβαστεί στο πλοίο για την Αλεξανδρούπολη, λόγω των περιορισμών. Μάλιστα, ο ασθενής είχε στο κινητό του και σχετική σύσταση που είχε στείλει ο γιατρός, προκειμένου να γνωρίζουν ότι ταξιδέψει σοβαρούς λόγους υγείας.

Η επίσημη αιτιολογία του Λιμενικού ήταν ότι έπρεπε να φέρει ακριβή ιατρική γνωμάτευση, κάτι όμως που έρχεται σε σύγκρουση με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.

Στην σχετική ανάρτησή του στo Facebook ο Καθηγητής αναφέρει:

Σήμερα υπήρξα μάρτυρας μιας εξωφρενικής κατάστασης. Λιμενικός υπάλληλος αρνήθηκε τη μετακίνηση καρκινοπαθούς από το νησί της για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής μας. Η αιτιολογία ήταν πως χρειαζόταν υπογεγραμμένη και σφραγισμένη γνωμάτευση από τον θεράποντα ιατρό. Σημειώνω πως έστειλα γραπτό μήνυμα στο προσωπικό κινητό της ασθενούς προς επίδειξη στο Λιμενικό, αλλά ενημερώθηκα από την ίδια πως δεν αρκεί. Ο προβληματισμός είναι εύλογος:

Ποιος και κατόπιν ποιας συνεννόησης με το υπουργείο υγείας και διαβούλευση με τον ιατρικό κλάδο αποφάσισε το Λιμενικό να απαγορεύει τη μετακίνηση ασθενών με σοβαρότατα νοσήματα; Τι απόγιναν τα περίφημα προσωπικά δεδομένα; Μήπως να τα μοιραστούμε με καθένα «δημόσιο λειτουργό». Μήπως να μάθει όλο το νησί από τι πάσχουμε; Γιατί δεν έχουν ενημερωθεί οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι ιατροί του νοσοκομείου, ΕΠΙΣΗΜΑ από το Λιμενικό για τέτοιες, επιπόλαια επικίνδυνες, οδηγίες; Ποια διοικητική υποστήριξη μας παρέχει το υπουργείο υγείας ως νοσοκομειακούς γιατρούς; Είναι αρμοδιότητά μας η διαρκής σύνταξη και αποστολή μυριάδων (ίδιων) γνωματεύσεων προς κάθε υπηρεσία που αυθαιρετώντας ζητά προσωπικά δεδομένα για κάθε ελάχιστη ενέργεια; Τι νόημα έχει η υποχρεωτική αποστολή ιατρικής γνωμάτευσης για τον απόπλου, ενώ θα μπορούσε να είναι υποχρεωτική η επίδειξη γνωμάτευσης κατά την επιστροφή ΑΦΟΥ επισκέφτηκε το θεράποντα (μπας και σώσουμε λίγη λογική);

Παντού ακούμε για την «αλληλεγγύη» που πρέπει να φέρει ο κορονοιός. Μήπως να ξεκινήσουν πρώτα οι υπηρεσίες και τα υπουργεία;

*Από το tvxs

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια