Βροχή από καταγγελίες δέχεται αυτές τις μέρες το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα για την μη καταβολή του δώρου Πάσχα από τους εργοδότες. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το σωματείο, στην εταιρεία ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ ΑΕ η πλειοψηφία των εργαζομένων, δεν έχει λάβει το δώρο Πάσχα και δεν έχει καμία απολύτως ενημέρωση για το “τι μέλλει γενέσθαι” σχετικά με την καταβολή του.

“Το δώρο Πάσχα δεν αποτελεί μία extra παροχή. Αποτελεί τμήμα των δεδουλευμένων μας. Δε θα παζαρέψουμε τον μισθό μας!” τονίζει το σωματείο και κάνει λόγο για μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας.

Η ανακοίνωσή του σωματείου

Στην αναγγελία των οικονομικών μέτρων του Μαρτίου και μπροστά στην έναρξη της πανδημίας, μέσα σε όλα τα αντεργατικά μέτρα και τις ΠΝΠ, δόθηκε παράταση από την κυβέρνηση για την χορήγηση δώρου Πάσχα ως 30/7/2020.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να στερηθούμε κομμάτι των δεδουλευμένων μας τον Απρίλη. Αυτές τις μέρες το Σωματείο μας δέχεται καταγγελίες για την οριστική μη καταβολή του δώρου Πάσχα από τους εργοδότες.

Συγκεκριμένα στην εταιρεία ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ ΑΕ η πλειοψηφία των εργαζομένων, δεν έχουν λάβει το δώρο Πάσχα και δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση γιά το ¨τι μέλλει γενέσθαι¨ σχετικά με την καταβολή του.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας για το χτύπημα του εισοδήματος των εργαζομένων είναι μεγάλες και δεδομένες.

Έδωσαν ¨γη και ύδωρ¨ στην εργοδοσία και σήμερα εμείς οι εργαζόμενοι μετράμε απολύσεις, ανεργία, αναστολές συμβάσεων, μειώσεις μισθών, καθυστερήσεις στις πληρωμές των δεδουλευμένων και άρνηση της καταβολής του δώρου Πάσχα αλλά και του επιδόματος αδείας.

Κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν βάλει χρόνια στο μάτι το δώρο Πάσχα όπως και των Χριστουγέννων, καθώς και το σύνολο των δικαιωμάτων μας.

Το δώρο Πάσχα, επίδομα αδείας και όλες οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες, δε το παραδίδουμε στην εργοδοσία!

Το δώρο Πάσχα δεν αποτελεί μία extra παροχή. Αποτελεί τμήμα των δεδουλευμένων μας. Δε θα παζαρέψουμε τον μισθό μας!

Απαιτούμε εδώ και τώρα την πληρωμή του δώρου Πάσχα από την εταιρεία ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ ΑΕ αλλά και απ’ όλους τους εργοδότες του κλάδου

Καλούμαι όλους τους συναδέλφους που δε τους έχει καταβληθεί το δώρο Πάσχα, να επικοινωνήσουν με το σωματείο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια