Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία από την Κέρκυρα που δείχνει αστυνομικό με ποδήλατο να επιβάλει πρόστιμο σε έναν ηλικιωμένο για την μη σωστή χρήση μάσκας. Η φωτογραφία προκάλεσε οργή στα μέσα κοινωκικής δικτύωσης με πολλούς να επισημαίνουν ότι  στην συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε να γίνει μία σύσταση στον ηλικιωμένο άντρα και όχι η επιβολή του προστίμου. 

Πέρα από τις αντιδράσεις των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέση πήρε και ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Δεν είναι εξοργιστικό να βλέπω φωτογραφία αναρτημένη στα social media με αστυνομικό να “γράφει” έναν παππού στη Κέρκυρα για μη συμμόρφωση στη χρήση μάσκας και να βλέπω επίσης φωτογραφίες του Πρωθυπουργού, πριν λίγες μέρες, χωρίς μάσκα να συνδιαλέγεται με βουλευτή του κόμματος του που διαπιστώθηκε ότι έχει κορονοϊο.

“Τις πταίει” λοιπόν;
Ευθύνονται ΜΟΝΟ οι πολίτες;
2166 νέα κρούσματα. 13 θάνατοι. 169 διασωληνωμενοι.
Μα δεν είναι ντροπή;”.
Επίσης ο βουλευτής Στέφανος Γκίκας ζήτησε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων την διαγραφή του προστίμου που επιβλήθηκε στον ηλικιωμένο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια