Εφόδους ακόμα και σε σπίτια ετοιμάζει η αστυνομία σε περίπτωση που γίνει η σχετική καταγγελία προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρείται το όριο των εννέα ατόμων παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων όπως επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Η αποτυχία της κυβέρνησης να βάλει ένα «φρένο» στην πανδημία πριν την έλευση των εορταστικών ημερών, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται τώρα ένα κλίμα αστυνομοκρατίας απειλώντας με τσουχτερά πρόστιμα όποιον παραβιάζει τα μέτρα.

«Η Ελλάδα έχει λάβει από τα αυστηρότερα μέτρα. Δεν θα αφήσουμε να υπάρξουν συνωστισμοί. Βάλαμε το lockdown στη Δυτική Αττική και κάποια στιγμή θα το άρουμε. Το χαλαρό lockdown ήταν μια επιλογή. Όλα γίνονται με βάση τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και των ειδικών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο OPEN.

Αναφερόμενος στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. και ακολουθώντας τις προειδοποιήσεις του Στέλιου Πέτσα και του Νίκου Χαδαλιά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε πως «αν κάποιοι έχουν αποφασίσει να κάνουν ρεβεγιόν ή συγκεντρώσεις στο σπίτι, θα υπάρξει καταστροφή. Και όποιος θέλει την καταστροφή, κάνει πολύ κακό. Θα υπάρξει πρόνοια για να μην υπάρξουν μεγάλες συγκεντρώσεις στα σπίτια», εννοώντας, φυσικά, ότι η αστυνομία θα κάνει ελέγχους ακόμη και σε σπίτια με καταγγελίες που θα λαμβάνει.

«Απαγορεύεται η κυκλοφορία. Κανείς δεν έχει λόγο να κυκλοφορεί το βράδυ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Η Αστυνομία βρέθηκε στον δρόμο για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι υπάρχει κόπωση. Να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Οπου υπάρχει συνωστισμός, υπάρχει καταστροφή. Οποτε υπάρχει γιορτή, είναι μαχαιριά στην υγεία μας. Τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά φέτος. Δεν είμαστε Σέρλοκ Χολμς αλλά θα κάνουμε τη δουλειά μας για να επιστρέψει το χαμόγελο. Να χαμογελάσουμε ξανά. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν πιο αυστηρά μέτρα την Πρωτοχρονιά είπε «αλίμονο αν αυτά τα μέτρα δεν εφαρμοστούν. Το τρίτο κύμα του κορονοϊού θα είναι ολέθριο. Πρέπει να το αποφύγουμε».

Πηγή: Documento

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια