Αντιρατσιστικές κινήσεις, οργανώσεις της αριστεράς και αλληλέγγυοι βρίσκονται στο πλευρό της Πακιστανικής Κοινότητας αυτή την ώρα που πραγματοποιεί συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά με βασικό αίτημα την επαναλειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας στο 144ο δημοτικό σχολείο Αθήνας.

Οι διοργανωτές έχουν στήσει συμβολικά θρανία και καρέκλες με παιδιά του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας θέλοντας να επισημάνουν την άμεση αναγκαιότητα για επαναλειτουργία του σχολείου στο 144ο δημοτικό σχολείο Αθήνας.

ThePressProject

Το θέμα μετά από απαίτηση παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά και τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της δημοτικής αρχής του Κ. Μπακογιάννη να μη δοθεί φέτος χώρος για τη λειτουργία του, συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. «Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο ότι πρέπει να λειτουργήσει το σχολείο» τονίζει ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης»  Ν. Ηλιόπουλος. «Οι δομές αυτές πρέπει όχι απλώς να λειτουργούν, αλλά ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να είναι υπερήφανος για αυτές τις δομές, γιατί προσφέρουν έργο και λειτουργούν υπέρ της κοινωνικής συνοχής», σημείωσε μιλώντας στον ρ/σ 105,5 στο Κόκκινο, ο Ν. Ηλιόπουλος για να προσθέσει: «Αυτές οι δομές αντικατοπτρίζουν μια κοινωνία που αξίζεις να ζεις και σε μια πόλη με ανθρωπιά και αλληλεγγύη».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν, εξήγησε ότι το 2017 ο δήμος Αθηναίων, μετά από ομόφωνη πρόταση της Σχολικής Επιτροπής, είχε παραχωρήσει κάποιες αίθουσες στο 144ο τις Κυριακές, ώστε τα παιδιά με καταγωγή από το Πακιστάν να διδάσκονται ουρντού, αραβικά και αγγλικά και οι μητέρες τους, ελληνικά. Τα ίδια παιδιά φοιτούν, επίσης, κανονικά στα ελληνικά σχολεία τις καθημερινές. «Στα δύο χρόνια λειτουργίας μας είχαμε εξαιρετικά καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του 144ου σχολείου, τον διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και την γειτονιά», ανέφερε  χαρακτηριστικά ο Τζ. Ασλάμ.

Χωρίς εξέδρα, μικρόφωνα και ρεύμα

Εμπόδια στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης από τον Δήμο Αθηναίων κατήγγειλε νωρίτερα με ανακοίνωση του ο δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Π. Κωνσταντίνου.

«Ομολογώ ότι πρώτη φορά έλαβα απάντηση σε αίτημα για την πραγματοποίηση εκδήλωσης, ότι μπορεί να γίνει χωρίς εξέδρα, χωρίς μικροφωνική και χωρίς παροχή ρεύματος! Μήπως απλά δηλώνετε την πρόθεσή σας να απαγορεύσετε την εκδήλωση, διότι φέρνει στο προσκήνιο την πρωτοφανή αλληλεγγύη φορέων και σωματείων ενάντια στις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για το τερματισμό της λειτουργίας του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας στο 144 δημοτικό σχολείο;», τονίζει ο κ. Κωνσταντίνου και καλεί «τον Δήμο της Αθήνας να άρει τους περιοριστικούς όρους αμέσως».

 

Πηγή: The Press Project

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X