Σε επικίνδυνη μείωση του αριθμού των τεστ κορωνοϊού, κατά 50.000 στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, με προφανή σκοπό να εμφανίζουν μειωμένα κρούσματα, προχώρησαν το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η τακτική του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, οι οποίοι εν μέσω κορύφωση του β΄ κύματος της πανδημίας, αποφάσισαν να μειώσουν δραστικά τον αριθμό των διενεργούμενων τεστ.

Αντίθετα άλλα κράτη, αυξάνουν το πλήθος των τεστ προκειμένου να εντοπίζουν άμεσα εστίες του κορονοϊού και να λαμβάνουν μέτρα απομόνωσης των μολυσμένων, ώστε να αντιμετωπίζεται πιο αποτελεσματικά η πανδημία. Όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός των τεστ, τόσο μεγαλύτερο είναι δείγμα του πληθυσμού που ελέγχεται και εντοπίζονται γρηγορότερα τα όποια κρρούσματα υπάρχουν.

Επισημαίνεται ότι ο μεγάλος αριθμός των τεστ ήταν το «όπλο» της Κίνας για να εξαλείψει την πανδημία.

Στην Ελλάδα όμως η πανδημία «αντιμετωπίζεται» από την κυβέρνηση μόνο επικοινωνιακά. Καθώς η πανδημία δεν υποχώρησε στις αρχές Δεκεμβρίου που επρόκειτο να λήξει το β΄ Lockdown και ενώ η πίεση από τα κλειστά καταστήματα αυξάνεται, φαίνεται πως επιχειρείται η τεχνητή μείωση των κρουσμάτων, ώστε να φανεί υποχώρηση της πανδημίας

Ενδεχομένως, η μείωση των τεστ να είναι και αποτέλεσμα της υπόγειας κόντρας του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση της πανδημίας, με τη διπλή καταγραφή των κρουσμάτων  αλλά σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την αιτία, είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη επιλογή, για την υγεία του πληθυσμού.

Το μεγάλο «κούρεμα» των τεστ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, που ανακοινώνονται καθημερινά και δημοσιοποιούνται από τον ίδιο και από την κυβέρνηση, στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, έπεσε «πέλεκυς» στους αριθμούς των τεστ, σε σύγκριση με το β΄ δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, στο διάστημα από την 21η μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου διενεργήθηκαν συνολικά 174.703 μοριακά τεστ σε ολόκληρη τη χώρα.
Το αμέσως προηγούμενο δεκαήμερο, από την 11η μέχρι και την 20ή Νοεμβρίου, είχαν πραγματοποιηθεί 222.867 μοριακά  τεστ Covid-19.
Στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου (1-10) πραγματοποιήθηκαν 200.238 μοριακά τεστ.
Όπως προκύπτει, στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν ήταν μειωμένα κατά 48.164 σε σχέση με το β’ δεκαήμερο του προηγούμενου μήνα ή κατά 21,6%.
Επίσης σε σχέση με το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, τα μοριακά τεστ του γ΄ δεκαήμερου, ήταν μειωμένα κατά 25.534 ή κατά 12,8%.
Παρατηρείται μια συστηματική μείωση του αριθμού των τεστ, καθημερινά, μετά τα μέσα Νοεμβρίου, περίοδος κατά την οποία γέμισαν ασφυκτικά οι ΜΕΘ και εκτοξεύτηκαν οι νεκροί στους 100 καθημερινά.

test_10hmero

Πηγή: Sofokleous

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια