Ο Αμπού Αρά Χαρούν είναι κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών και κατάφερε και αυτός να περάσει σε πανεπιστημιακή σχολή . Όπως ο Β Δημάκης αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Ο Αμπού βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο, να του δοθεί χώρος και χρόνος για τις σπουδές του.

Όπως γράφει ο Πάνος Λάμπρου:

Αυτή τη φορά για τον Αμπού…

Όχι, αυτή τη φορά δεν πρόκειται για τον Βασίλη Δημάκη. Το όνομά του είναι Αμπού Αρά Χαρούν και είναι κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών. Κατάφερε και αυτός να περάσει σε πανεπιστημιακή σχολή (πληροφορική), να έχει εξαιρετικές επιδόσεις παρά τις αντίξοες συνθήκες και να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα που αντιμετώπισε και ο Βασίλης Δημάκης.
Από χθες, όπως ο ίδιος δήλωσε, βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο, να του δοθεί χώρος και χρόνος για τις σπουδές του.
Δεν λέγεται Βασίλης ή Νίκος. Λέγεται Αμπού. Είναι φοιτητής, αλλά είναι και κρατούμενος. Ε και;
Η Πολιτεία, με δική της βούληση, με δική της ευθύνη νομοθέτησε τη δυνατότητα στους κρατούμενους να σπουδάζουν. Και έπραξε σωστά, πολύ σωστά. Αφού όμως το έπραξε, με ένα συστηματικό τρόπο θέτει εμπόδια, σχεδόν ακυρώνει αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία, που μόνο σε καλό μπορεί να οδηγήσει. Και θέτει εμπόδια γιατί στην ουσία δεν το πιστεύει, δεν το θέλει. Γιατί στον πυρήνα της λογικής της, είναι η τιμωρία, η ψυχολογική εξόντωση, η απαξίωση.
…………
Να σταθούμε στον Αμπού, όπως σταθήκαμε στον Βασίλη Δημάκη. Γιατί το ζητούμενο είναι το δικαίωμα στην εκπαίδευση και η επανένταξη με τους πιο δημιουργικούς και στέρεους όρους.