Ένας νεαρός γκέι άνδρας, ο Blair Wilson, ο οποίος δέχτηκε φραστική παρενόχληση και επίθεση στο δρόμο ενός μικρού χωριού στη Σκωτία θέλησε να δώσει ένα μήνυμα στον δράστη. Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2018 και λίγα λεπτά μετά την επίθεση ο νεαρός Blair ανέβασε μια selfie με το χαμογελαστό ματωμένο του πρόσωπο μαζί με ένα μήνυμα στη σελίδα του στο facebook.

“Προς τον μικρούτσικο λεχρίτη που με αποκάλεσε “αδερφή” από την άλλη άκρη του δρόμου και έπειτα προσπάθησε να μου επιτεθεί αφού τον είπα “κότα”, όλοι ξέρουμε ποιος είσαι και θα πάρεις ό,τι σου αξίζει. Είμαι σίγουρος ότι νοιώθει ανασφαλής με την σεξουαλικότητά του και προσπάθησε να το βγάλει πάνω σε καποιον που νοιώθει σίγουρος για τον εαυτό του. Σου εύχομαι τα καλύτερα”.

to the wee cunt that called me a faggot across the main street then tried to attack me when i called him “hen” we aw…

Gepostet von Blair Wilson am Freitag, 29. Juni 2018

Ο Blair δήλωσε σε τοπική ιστοσελίδα ότι γύριζε στο σπίτι του ύστερα από επίσκεψη στη μητέρα του όταν ένας ομοφοβικός άνδρας τον έβρισε. Ο νεαρός τον αντιμετώπισε και τότε ο άνδρας του επιτέθηκε. Δεν είχε ξαναδεχθεί σωματική βία και σοκαρίστηκε με αυτό που έγινε.

“Ήξερα, με το που συνέβη, ότι είτε θα το κρατούσα κρυφό και θα ντρεπόμουν είτε θα μπορούσα να τον κάνω αυτόν να ντραπεί μέσω του facebook. Από τη στιγμή που το πόσταρα, αν και η μύτη μου ακόμα αιμορραγούσε, δεν με ένοιαζε πια”, είπε.

Η ανάρτηση του νεαρού Blair είχε μεγάλη απήχηση καθώς μάζεψε πάνω από 1.000 σχόλια και έκανε πάνω από 1.600 κοινοποιήσεις. Στην πλειοψηφία των σχολίων οι χρήστες τού δίνουν εύσημα για την πράξη του δηλώνοντας την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια