Δύο δελφίνια βρέθηκαν νεκρά μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας στις ακτές της Φλόριντα, τα οποία έφεραν τραύματα από όπλο και άλλο αιχμηρό αντικείμενο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία «National Oceanic and Atmospheric Administration» (NOAA), τουλάχιστον 29 δελφίνια έχουν θανατωθεί στις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ από 2002, με τα τέσσερα περιστατικά να έχουν καταγραφεί πέρσι. «Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα δελφίνια τραυματίστηκαν από όπλο ή βέλη ή ψαροντούφεκο», ανέφερε η ανακοίνωση της NOAA την Τρίτη.

Οι Αρχές της Φλόριντα προσφέρουν το πόσο των 20.000 δολαρίων για πληροφορίες που αφορούν τους υπαίτιους για θάνατο δύο δελφινιών.

Το πρώτο δελφίνι εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Ναπλς την περασμένη εβδομάδα. Την ίδια εβδομάδα, ερευνητές από το καταφύγιο άγριας ζωής «Emerald Coast Wildlife Refuge» βρήκαν ένα δελφίνι με μία σφαίρα στην αριστερή πλευρά του, στις ακτές της Πενσάκολα στη Φλόριντα. Νωρίτερα το Μάιο, αξιωματούχοι της NOAA βρήκαν ένα νεκρό δελφίνι που έφερε τραύμα στο κεφάλι, στα ανοιχτά της νήσου Καπτίβα.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως πιθανότατα οι δύο θάνατοι οφείλονται σε ανθρώπους που τάισαν τα ζώα. Ωστόσο, το τάισμα των δελφινιών από τον άνθρωπο πρέπει να αποφεύγεται γιατί τα εκθέτει σε κίνδυνο. Καθώς τα ζώα με την πρακτική αυτή συνδέουν τα σκάφη με το φαγητό, το τάισμα τα καθιστά ευάλωτα σε όσους έχουν σκοπό τα βλάψουν, καταλήγει η ανακοίνωση της NOAA.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια