Υπό τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων νησιωτών αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν οι χρυσαυγίτες Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός που επιχειρούμενοι να εκμεταλλευτούν τις αντιδράσεις στα νησιά για το ζήτημα του προσφυγικού εμφανίστηκαν στη σημερινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Εσωτερικών.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι άλλες Φυλακές Ψυχών», η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου και οι πέντε Δημοτικές Αρχές Λέσβου, Χίου και Σάμου μαζί με κατοίκους των νησιών πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή. Βασικό τους αίτημα, η ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επιτάσσονται εκτάσεις γης στα νησιά για τη δημιουργία κλειστών δομών για πρόσφυγες και μετανάστες.

Τη κινητοποίηση προσπάθησαν να «καπελώσουν» οι Χρυσαυγίτες, αφού έκαναν την εμφάνισή τους ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιάννης Λαγός. Ωστόσο, αναγκάστηκαν να φύγουν αφού από τα μεγάφωνα ζητήθηκε «να αποχωρήσουν οι φασίστες από τη συγκέντρωση». «Δεν έχουμε καμία σχέση με δολοφόνους» ακούστηκε, με τους περισσότερους συγκεντρωμενους να χειροκροτούν και να φωνάζουν  “Έξω τώρα η Χρυσή Αυγή”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια