Άσχημα τα νέα από την Λέσβο. Όπως έγινε γνωστό χτες μια ακόμη γυναίκα πάσχει από κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Η εξέλιξη προκαλεί σοβαρές ανησυχίες, ειδικά για τον προσφυγικό πληθυσμό που παραμένει εγκλωβισμένος στη Μόρια και χωρίς τις απαραίτητες υποδομές.

Σε έκκληση για εκκένωση του καταυλισμού προχώρησε χτες η οργάνωση Stand By Me, η οποία υποστηρίζει όσο μπορεί τους πρόσφυγες υποστηρίζοντας τις προσπάθειες αυτοοργάνωσής τους απέναντι στο φαινόμενο.

Με ανάρτησή της σήμερα το πρωί προειδοποίησε ότι αν ο ιός φτάσει στο καμπ θα είναι καταστροφή κι ότι οι πρόσφυγες καταδικάζονται σε θάνατο. Στη φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση είναι ένα παιδάκι από τη Συρία, το οποίο κάθεται μπροστά από το παράπηγμα που μένει και κρατά ένα πλακάτ που γράφει: “Μείνετε σπίτι, εμένα αυτό είναι το σπίτι μου”.

Bad News from Lesvos. Another Greek woman is tested positive, the test of her daughter is still pending.If the virus…

Gepostet von Stand by me Lesvos am Sonntag, 29. März 2020

 

Διαβάστε ακόμη:

Έκτακτα μέτρα με μία τουαλέτα για 200 άτομα στη Μόρια

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια