«Παγώνει» μέχρι νεωτέρας η Πανεπιστημιακή Αστυνομία που προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις του φοιτητικού κινήματος και της αγωνιζόμενης νεολαίας. Πρόκειται για ένα ακόμη άδειασμα κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, όπως του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της Νίκης Κεραμέως.

Παρά τις επίσημες ανακοινώσεις των συναρμόδιων υπουργείων ότι αστυνομικοί θα άρχιζαν να εγκαθίστανται στα ΑΕΙ από τον περασμένο Απρίλιο κανένα ίχνος τους δεν φάνηκε, πλην των επεμβάσεων της ΕΛΑΣ, σε περιπτώσεις καταλήψεων σε μεγάλα ιδρύματα ακριβώς για να μην προχωρήσει το σχέδιο.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας εντός των ανώτατων ιδρυμάτων δεν αναμένεται να γίνει το φθινόπωρο, για λόγους που επίσημα διατυπώνονται ως διεκπεραιωτικοί: καθυστερήσεις στην πρόσληψη απαιτούμενων αστυνομικών, ψυχολόγων, αλλά και διεκπεραίωσης των τυπικών διαδικασιών που πρέπει να προηγηθούν της εφαρμογής του θεσμού.

Έτσι προς το παρόν το θέμα παγώνει και μετατίθεται αργά το φθινόπωρο ή και τον νέο χρόνο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια