Με το ποσό των 70 ευρώ θα χρεώνεται από το νοσοκομείο Σύρου όποιος πολίτης κάνει τεστ για κορονοϊό και το δείγμα είναι αρνητικό.

Αυτό ενημέρωσε το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου ο διοικητής, επικαλούμενος σχετικές οδηγίες του ινστιτούτου Παστέρ, σύμφωνα με τις οποίες για να λαμβάνεται δείγμα δίχως χρέωση θα πρέπει πρώτα ο ασθενής να έχει πάρει το “πράσινο φως” από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ο οποίος θα πρέπει με τη σειρά του να έχει ενημερώσει τόσο το νοσοκομείο στο οποίο θα γίνει η εξέταση, όσο και το ισντιτούτο Παστέρ.

Σύμφωνα μάλιστα με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Σύρου, ο διοικητής διευκρίνισε ότι αν οι υπηρεσίες του νοσοκομείου δεν συμμορφωθούν, το ποσό των 70 ευρώ θα χρεώνονται οι γιατροί που πραγματοποιούν την εξέταση.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη σχετική οδηγία του “Παστέρ” εάν δεν υπάρχει έγκριση εξέτασης ασθενούς από τον ΕΟΔΥ, το κόστος επιβαρύνει είτε το νοσοκομείο, είτε τον ασθενή. Στο πλαίσιο αυτό, ο διοικητής του νοσοκομείου Σύρου, αποφάσισε να ζητούνται 70 ευρώ απ’ όποιον πολίτη κάνει το τεστ, αλλά δεν βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό.

Η πρακτική αυτή, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, εγκυμονεί κινδύνους, αφού οι ασθενείς θα αποφεύγουν να κάνουν το τεστ αν δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Οι ίδιοι ζητούν να αλλάξουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και βέβαια του ινστιτούτου “Παστερ” ώστε να μην ξεφύγει ο ιός.

Για τον λόγο αυτό, η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη παρέμβαση στον υπουργό Υγείας, ζητώντας την απόσυρση του εγγράφου του ΕΟΔΥ και του ινστιτούτου στο οποίο ελέγχονται τα δείγματα.

“Τώρα που υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα δεν θα πρέπει να φοβούνται οι γιατροί να πάρουν δείγματα σε ύποπτα κρούσματα, ούτε να προσπαθούν να βρουν κάποιον στο τηλέφωνο για να ζητάνε την άδεια του ΕΟΔΥ” σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα άλλωστε με τους γιατρούς και νοσηλευτές, θα πρέπει να γίνονται όλο και περισσότεροι εργαστηριακοί έλεγχοι για να αποφευχθεί η διασπορά της νόσου χωρίς να είναι εμπόδιο οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και χωρίς να χρεώνονται οι ασθενείς.

“Ο εν λόγω διοικητής φοβάται μήπως εκ των υστέρων του καταλογιστούν αυτές οι δαπάνες και γι’ αυτό θέλει να χρεώσει τους ασθενείς. Την ώρα όμως που όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να αυξηθούν τα τεστ εμείς βάζουμε επιπλέον εμπόδια. Δείτε πως διαχειρίζεται τον ιό η Γερμανία” αναφέρει σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Πηγή: Documento

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X