Τι ανακοίνωσαν:

Η συνέλευση του Αστέρα Εξαρχείων ανακοινώνει την ίδρυση κοινωνικής κουζίνας στο αποθηκάκι του Αστέρα (Τσαμαδού 10). Αναλογιζόμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί συμπολίτες μας λόγω της πανδημίας (και όχι μόνο), αποφασίσαμε να συνεισφέρουμε με το ελάχιστο που μπορούμε. Ένα πιάτο φαΐ για όποιον το έχει ανάγκη. Στόχος μας είναι η διανομή φαγητού να ξεκινήσει τη Δευτέρα 18/1, ενώ η πρόθεσή μας είναι να συνεχιστεί και μετά τη διάρκεια του lock down.

Στο νέο αυτό ξεκίνημα, θα χρειαστούμε τη συμβολή όλων σας, είτε με τρόφιμα, είτε με χρήματα, είτε με μια απλή κοινοποίηση της ανάρτησης. Για πληροφορίες για το πώς μπορείτε να ενισχύσετε οικονομικά το εγχείρημα στείλτε μήνυμα στη σελίδα. Επίσης αν υπάρχει δυσκολία μετακίνησης λόγω του lock down, υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής τροφίμων από εμάς μετά από συνεννόηση (με μήνυμα στη σελίδα). Οι ώρες διανομής φαγητού καθώς και οι ώρες παραλαβής των τροφίμων θα ανακοινωθούν σε επόμενη δημοσίευση. Ακολουθεί η λίστα με τα τρόφιμα που θα χρειαστούν:

Ζυμαρικά
Ρύζι
Όσπρια (Φακές – Ρεβύθια – Φασόλια)
Λάδι
Αλάτι – Πιπέρι – Μπαχαρικά
Ντοματοπελτέ – Σάλτσα ντομάτας
Ξύδι
Λαχανικά (Σκόρδα – Κρεμμύδια – Πατάτες – Καρότα – Πιπεριές – Κολοκυθάκια – Μελιτζάνες)
Πορτοκάλια – Λεμόνια
Αλουμινόχαρτα – Μεμβράνες – Χαρτιά κουζίνας
Γάντια – Αντισηπτικά – Μάσκες

Αστέρας Εξαρχείων
Ελευθερία – Αλληλεγγύη – Αυτοοργάνωση

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια