Για την πραγματική στόχευση του νέου ποινικού κώδικα μίλησε κατά την παρέμβασή του στη βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αν τηρούνταν κατά γράμμα ο νόμος, το σύνθημα “Έξω οι βάσεις του θανάτου” θα έβαζε όσους το φωνάζουν στη φυλακή, ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό παρεμπόδισης μελών της ΚΝΕ να μοιράσουν προκηρύξεις έξω από την ΑΣΟΕΕ, αναρωτήθηκε “δικτατορία έχουμε;”, ζητώντας ρητορικά να του δείξουν ποιος νόμος απαγορεύει τις προκηρύξεις έξω από τα πανεπιστήμια.

Ανέφερε ότι δεν υπάρχει αντίρρηση στην κατά περίπτωση ελάφρυνση ή αυστηροποίηση ποινών για το κοινό έγκλημα, υπογράμμισε ωστόσο ότι αυξάνονται οι ποινές για αδικήματα που αξιοποιήθηκαν διαχρονικά για ποινικοποίηση λαϊκών κινητοποιήσεων. Στηλίτευσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ “που έχει βγει σαν το γάτο στα κεραμίδια”, ενώ εν πολλοίς η ΝΔ διατηρεί και επαυξάνει το δικό του πλαίσιο.

Τέλος, αναφερόμενος στο κρεσέντο βίας των ημερών, σημείωσε γλαφυρά πως “ο αυταρχισμός έχει κόψει καπίστρι”, προειδοποιώντας πως “το ξύλο έχει δύο άκρες. Αυτή η δράση θα φέρει αντίδραση, ο κόσμος δε θα υποταχθεί”, ενώ προειδοποίησε πως “δε μασάμε” από το δόγμα νόμος και τάξη, που, όπως ανέφερε νωρίτερα “πάει σύννεφο” μετά την αναζωπύρωση του φοιτητικού κινήματος και των εργατικών αγώνων.

*Με πληροφορίες από την Κατιούσα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X