Το νέο σκίτσο του σχεδιαστή John Antono είναι αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε το Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018.

Ο καλλιτέχνης είναι κάτοικος του δήμου Μαραθώνα, στο παρελθόν μάλιστα συμμετείχε εθελοντικά στην Πυροφύλαξη του Νέου Βουτζά και η τραγωδία αυτή τον στιγμάτισε ψυχικά όπως άλλωστε και πολλούς από εμάς.

Ο σκιτσογράφος απεικονίζει σε ένα μέρος που θυμίζει Μάτι, ένα καμένο παιχνίδι (αρκούδο) συμβολίζοντας έτσι τις αθώες ψυχές που άδικα χάθηκαν σε αυτήν την τραγωδία. Συμβολίζει όμως και τους εγκαυματίες οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν όσο κανένας άλλος από αυτή την πυρκαγιά. Ο αρκούδος κοιτάζει μέσα σε αυτό το γκρίζο τοπίο τα κυκλάμινα, δείχνοντας και ελπίζοντας έτσι ότι η ελπίδα γεννιέται πάλι από τις στάχτες και η ζωή συνεχίζεται…

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια