Γράφει ο Κωστής Παπαϊωάννου

Το κουμπί της έκρηξης ήταν η εκφορά των λέξεων lying και narcissistic abuse. Στο κέντρο του στόχου, στην καρδιά. Bingo. Σαν να τον ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά. Ακτινογραφία. Τον χτύπησε σαν ρεύμα.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ingeborg Beugel πήγε επίσκεψη, κάθισε στην πολυθρόνα, σήκωσε το χαλί και έδειξε σε όλους τα σκουπίδια. Και η αντίδραση του πρωθυπουργού, με την επανάληψη της φράσης «in this office you will not insult me or the Greek people» δείχνει ακριβώς αυτό. Εδώ είναι το γραφείο μου, το σπίτι μου, εδώ δεν κάνουμε τέτοια, δεν κάνουμε ερωτήσεις, δεν δείχνουμε αυτό που βλέπουμε. Ρωτήστε τον κ. Πέτσα να σας πει. Εσείς ρωτάτε direct questions στη χώρα σας, είπε. Εμείς το κάνουμε αλλιώς.

Επιβεβαίωσε το σύνδρομο της νοικοκυράς -και του νοικοκύρη γυμνού βασιλιά- που έχει την αυλή γεμάτη σκουπίδια (βλέπε push backs) που τα βλέπει όλο το χωριό και τα συζητάει αλλά τρελαίνεται όταν του τα δείχνουν στο σαλόνι του. Και φωνάζει σε όλους «μην κοιτάτε εκεί, κοιτάξτε τα κρύσταλλα που έχω, δείτε το σύνθετο, δείτε τα camps».

No you have not been to Samos. Ο βασιλιάς σαν παιδάκι χτυπάει το πόδι του και λέει επανειλημμένα, σε λούπα «όχι, δεν είμαι ψεύτης, εσύ είσαι, εσύ είσαι, εσύ είσαι».

Όλη η επικοινωνία σε λίγα δευτερόλεπτα. Η δύναμη και το εύθραυστο γυαλί της.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια