Τον αστυνομικό που έβγαλε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ και απείλησε φοιτητές υπερασπίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, δίνοντάς του μάλιστα «συγχαρητήρια για την ψυχραιμία του». Ακολούθησαν παραληρηματικές δηλώσεις του βουλευτή που έκανε λόγο για «ξέφραγο αμπέλι άπλυτων, βρομιάρηδων, παλιανθρώπων, τραμπούκων», αναφορικά με τα ελληνικά πανεπιστήμια στα οποία «εμείς μέσα σε μια ώρα στέλνουμε διμοιρίες και τα καθαρίζουμε».

Για το επεισόδιο με το όπλο, υπενθυμίζεται ότι έγινε εν ώρα μαθημάτων με το πανεπιστήμιο γεμάτο φοιτητές. Ο αστυνομικός είναι ειδικός φρουρός, από τους 1.500 που προσελήφθησαν πρόσφατα εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ και Πανελληνίων με fast track διαδικασίες. Αρχικά το επεισόδιο επιχειρήθηκε να θαφτεί αφού δεν έγινε καμία αναφορά στο όπλο ενώ στη συνέχεια ήρθαν στο φως της δημοσιότητας βίντεο που δείχνουν τον αστυνομικό να σημαδεύει με το όπλο και τους φοιτητές να του φωνάζουν «όπλο μέσα στη σχολή;».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δήλωσε επίσης υπέρμαχος της αστυνομοκρατίας της τελευταίας περιόδου λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είμαστε μόλις στον 7ο μήνα της αποσυριζοποίησης της Ελλάδας. Και αυτό το βλέπουμε και στην Πατησίων και στα νησιά». Μάλιστα συμπέρανε ότι οι Αθηναίοι πολίτες είναι πολύ ευχαριστημένοι με όλα αυτά αφού ζητάνε κι άλλο. «Εγώ περπατώ στην Πατησίων και μου λένε μπράβο, συγχαρητήρια, κι άλλο, είστε πολύ επιεικείς».