Τον αστυνομικό που έβγαλε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ και απείλησε φοιτητές υπερασπίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, δίνοντάς του μάλιστα «συγχαρητήρια για την ψυχραιμία του». Ακολούθησαν παραληρηματικές δηλώσεις του βουλευτή που έκανε λόγο για «ξέφραγο αμπέλι άπλυτων, βρομιάρηδων, παλιανθρώπων, τραμπούκων», αναφορικά με τα ελληνικά πανεπιστήμια στα οποία «εμείς μέσα σε μια ώρα στέλνουμε διμοιρίες και τα καθαρίζουμε».

Για το επεισόδιο με το όπλο, υπενθυμίζεται ότι έγινε εν ώρα μαθημάτων με το πανεπιστήμιο γεμάτο φοιτητές. Ο αστυνομικός είναι ειδικός φρουρός, από τους 1.500 που προσελήφθησαν πρόσφατα εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ και Πανελληνίων με fast track διαδικασίες. Αρχικά το επεισόδιο επιχειρήθηκε να θαφτεί αφού δεν έγινε καμία αναφορά στο όπλο ενώ στη συνέχεια ήρθαν στο φως της δημοσιότητας βίντεο που δείχνουν τον αστυνομικό να σημαδεύει με το όπλο και τους φοιτητές να του φωνάζουν «όπλο μέσα στη σχολή;».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δήλωσε επίσης υπέρμαχος της αστυνομοκρατίας της τελευταίας περιόδου λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είμαστε μόλις στον 7ο μήνα της αποσυριζοποίησης της Ελλάδας. Και αυτό το βλέπουμε και στην Πατησίων και στα νησιά». Μάλιστα συμπέρανε ότι οι Αθηναίοι πολίτες είναι πολύ ευχαριστημένοι με όλα αυτά αφού ζητάνε κι άλλο. «Εγώ περπατώ στην Πατησίων και μου λένε μπράβο, συγχαρητήρια, κι άλλο, είστε πολύ επιεικείς». 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια