Ένας ηλικιωμένος κινέζος τουρίστας είναι το πρώτο θύμα του κορονοϊού σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ο 80χρονος άνδρας από την επαρχία Χουμπέι νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Παρισιού σε καραντίνα από τις 25 Ιανουαρίου. Είχε φτάσει στη Γαλλία δέκα ημέρες νωρίτερα, στις 16 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας Ανιές Μπουζέν.

Εκτός Κίνας έχουν καταγραφεί μόλις τρεις ακόμη θάνατοι σε ασιατικό έδαφος, σε Φιλιππίνες, Χονγκ Κονγκ και Ιαπωνία.

Εντός της Κίνας, οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 1.500, οι περισσότεροι στην επαρχία Χουμπέι από όπου ξεκίνησε ο ιός, ενώ ο αριθμός των ασθενών έφτασε τους 66.492 καθώς επιβεβαιώθηκαν ακόμα 2.641 ύποπτα περιστατικά.

Στην Γαλλία έχουν υπάρξει 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, ή Covid-19 όπως ονομάζεται επίσημα, με τα έξι από αυτά να νοσηλεύονται.

Η υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει νοσήσει και η κόρη του 80χρονου, όμως δείχνει σημάδια ανάρρωσης.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 500 κρούσματα σε 24 χώρες, εκτός της ηπειρωτικής Κίνας.

*Με πληροφορίες από BBC

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια