Κλίμα δυσαρέσκειας σε βάρος του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή επικρατεί εδώ και ημέρες στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αφού εξαιτίας του βρίσκεται, για άλλη μια φορά, στη… σέντρα. Αυτή, μάλιστα, τη φορά θα αναγκαστεί να τοποθετηθεί στη Βουλή για καθαρά δική του απόφαση και πράξη, που ενόχλησε ακόμη και το Μαξίμου, ώστε το τελευταίο να σπεύδει να επέμβει για να ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές εντυπώσεις που θα δημιουργούνταν στην κοινή γνώμη σε βάρος της κυβέρνησης εάν επέτρεπαν την ολοκλήρωσή της.

Συγκεκριμένα την περασμένη βδομάδα ο απόστρατος στρατηγός, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, αποφάσισε να δεσμεύσει το ελικόπτερο του Στρατού που εδρεύει στη Σύρο και βρίσκεται διαρκώς σε ετοιμότητα για να μεταφέρει για λογαριασμό του ΕΚΑΒ ασθενείς από τα νησιά στην Αθήνα, προκειμένου να επισκεφθεί στρατιωτικές μονάδες του ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα, δε, με την απόφασή του το ελικόπτερο θα δεσμευόταν για τη μεταφορά του ίδιου και της συνοδείας του για τέσσερις ημέρες. Ετσι την Πέμπτη το ελικόπτερο τον μετέφερε στη Μυτιλήνη όπου και θα ξεκινούσε την περιοδεία του.

Το γεγονός έγινε γνωστό μετά από δημοσίευμα σε στρατιωτικού ενδιαφέροντος ιστοσελίδα (armyvoice.gr), με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση από το Μαξίμου και το ελικόπτερο να επιστρέψει στη βάση του στη Σύρο.

Ο ίδιος ο υφυπουργός, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, ισχυριζόταν πως είχε ενημερώσει για την απόφασή του το Μαξίμου και έκανε λόγο σε συνεργάτες του περί «χτυπήματος κάτω από τη μέση», εντούτοις κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, ιδίως όταν δημοσίευμα σε παραπολιτική στήλη φιλοκυβερνητικής εφημερίδας ανέφερε το Σάββατο ότι η εντολή για τη μη ολοκλήρωση της περιοδείας «δεν ήλθε από τον Παναγιωτόπουλο (σ.σ. τον υπουργό Αμυνας), αλλά από κάπως πιο ψηλά».

Ερώτηση στη Βουλή

Μετά λοιπόν από όλα, αναμενόμενη ήταν η ερώτηση που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή προς τους υπουργούς Υγείας και Εθνικής Αμυνας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Συρμαλένιο, Ανδρέα Ξανθό και Θοδωρή Δρίτσα, με την οποία ζητούσαν να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Συγκεκριμένα ρωτούσαν εάν «είναι σε γνώση των υπουργείων Υγείας και Εθνικής Αμυνας η απόσυρση του εν λόγω ελικοπτέρου από την επείγουσα αερομεταφορά και η χρήση του από Κυβερνητικό Αξιωματούχο για περιοδεία εν μέσω πανδημίας;» και «εάν ναι, πώς θα αντιμετωπιστούν τα έκτακτα περιστατικά που χρήζουν επείγουσας αεροδιακομιδής;». Ερώτηση που, όπως επίσης αναμενόταν, δημιούργησε το κλίμα δυσφορίας για τον εξωκοινοβουλευτικό υφυπουργό που έχει ήδη δεχθεί κριτική για τη συμπεριφορά του από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τόσο εντός όσο και εκτός Πενταγώνου.

TVXS

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια