Μπορεί οι κινηματογράφοι να είναι κλειστοί λόγω κορωνοϊού αλλά οι Βερολινέζοι έχουν βρει τρόπο να φέρουν το σινεμά στα σπίτια τους και μάλιστα σε μεγάλη οθόνη και για όλη τη γειτονιά.

Εάν μένεις σε μια πολυκατοικία όπου το διαμέρισμά σου αλλά και τουλάχιστον 20 άλλων γειτόνων σου βλέπει σε λευκό τοίχο τότε μπορείς να καλέσεις τους ανθρώπους του πρότζεκτ Windowflicks και να μετατρέψεις την πολυκατοικία σου σε σινεμά.

Οι διοργανωτές του Windowflicks προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς όλους όσοι παραμένουν στα σπίτια τους για λόγους προφύλαξης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αρκεί ένα τηλεφώνημα και μετατρέπουν τον τοίχο της διπλανής πολυκατοικίας σε μεγάλη οθόνη προβάλλοντας ταινίες. Μάλιστα, πριν την προβολή της ταινίας μοιράζουν πόρτα-πόρτα δωρεάν ποπ κορν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια