Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, υποσχέθηκε να δώσει προτεραιότητα στην έγκριση του νόμου για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, γνωστού κι ως “νόμος περί ισότητας”. Τόνισε δε ότι θα προσπαθήσει να το κάνει μέσα στις 100 πρώτες μέρες της προεδρίας του, εάν κερδίσει τις εκλογές.

Ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στο Philadelphia Gay News δεσμεύτηκε, επίσης να επεκτείνει τα δικαιώματα των queer διεθνώς, καθιστώντας την ισότητα κεντρικό κομμάτι της διπλωματίας των ΗΠΑ, αν αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο. Στη συνέντευξη παρουσίασε την ατζέντα σε σχέση με τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα.

«Θα κάνω τη θέσπιση του νόμου για την ισότητα κορυφαία νομοθετική προτεραιότητα κατά τη διάρκεια των πρώτων 100 ημερών μου – μια προτεραιότητα στην οποία αντιτίθεται ο Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει αντιταχθεί στον νόμο περί ισότητας, λέγοντας ότι «θα υπονομεύσει τα δικαιώματα των γονέων και της συνείδησης» ενώ έχει επίσης περιορίσει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+ στο όνομα της θρησκευτικής ελευθερίας.

Ωστόσο, η εκστρατεία του Τραμπ αναφέρει ότι ο Τραμπ ήταν ο πρώτος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία που ανέφερε τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+ στην ομιλία αποδοχής του 2016 και ο πρώτος που έχει διορίσει ΛΟΑΤ+ άτομα στα δικαστήρια και το υπουργικό συμβούλιο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ με επικεφαλής τους Δημοκρατικούς ψήφισε το νόμο για την ισότητα το 2019, αλλά η νομοθεσία σταμάτησε στη Γερουσία που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους. Ο Μπάιντεν θα χρειαστεί τους Δημοκρατικούς να κρατήσουν το Σώμα και να πάρουν τον έλεγχο της Γερουσίας για να διασφαλίσουν την ψήφιση.

Ο νόμος περί ισότητας θα προστατεύσει τους πολίτες των ΗΠΑ από διακρίσεις λόγω σεξουαλικής ταυτότητας και ταυτότητας φύλου, τροποποιώντας τον νόμο περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964, ένα από τα πιο σεβαστά επιτεύγματα του κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων, το οποίο απαγόρευσε τις διακρίσεις λόγω φυλής, θρησκείας, φύλου και εθνικής καταγωγής .

Στο διεθνές μέτωπο, ο Μπάιντεν υποσχέθηκε επίσης να υπερασπιστεί Αμερικανούς διπλωμάτες που μιλάνε για τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα σε χώρες που είναι εχθρικές για τους queer ανθρώπους και υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει «το πλήρες φάσμα των διπλωματικών εργαλείων της Αμερικής», όπως ιδιωτική διπλωματία, δημόσιες δηλώσεις και υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, για την προώθηση της ισότητας.

«Θα πολεμήσω τον εκφοβισμό και θα θέσω για άλλη μια φορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο επίκεντρο της δέσμευσης της Αμερικής με τον κόσμο», δήλωσε ο Μπάιντεν.

*Από το Antivirus

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια