της Μαρίας Βενιανάκη

Στις  μέρες μας, είναι μόνο  ένας  αναρτημένος αριθμός , ούτε καν ονοματεπώνυμο, στον γκρίζο τοίχο ανακοινώσεων κάθε σχολείου .

Δίπλα στα grafity που έφτιαξαν μόνοι τους , έτσι για να αφήσουν το στίγμα τους .

Προσωπικών δεδομένων σεβασμός, λένε  και όχι  σεβασμός στην  αγωνία τους.

Μπήκα και  πάλι στη θέση τους , στην απέναντι πλευρά βέβαια,  όπως θα είμαι, όσο θα υπάρχω !

Σκούπιζα τον ιδρώτα από τα χέρια τους , τους έδινα νερό να ξαποστάσουν από τον κόπο της σκέψης και της παπαγαλίας… τους άγγιξα στο πρόσωπο  και ας μην επιτρεπόταν!

Όμως μελαγχόλησα από την  κλεφτή ματιά  στα «άγουρα» γραπτά τους, στις άτακτες σκέψεις τους

Μονολόγησα, σκέφτηκα πως έπρεπε να ξέρουν τα βασικά , τα στοιχειώδη, όσα  διδάχτηκαν μέχρι τώρα, τέλος πάντων .

Αναρωτήθηκα για το μερίδιο ευθύνης που μπορεί να αναλογεί στον κάθε ένα  μας , κάθε δάσκαλο που αγωνίζεται  για να τους μάθει όσα  περισσότερα μπορεί .

Όμως  φοβάμαι πως δεν θα προλάβω, δεν θα προλάβουμε να μάθουμε  στα παιδιά μας αυτά που πρέπει  για να γίνουν όχι βέβαια… κενοί  ειδήμονες ενός αντικειμένου, αλλά Άνθρωποι με  «κεκτημένη »την  καθάρια  γνώση. Ας αναλάβουν την ευθύνη τους  και ας κρατήσουν τα μάτια της ψυχής τους ανοιχτά !

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια