Τα δύο κορίτσια, που φέρεται να ήταν ηλικίας 16 και 18 χρόνων και ζούσαν σε ένα απομακρυσμένο χωριό στα βόρεια της χώρας, δέχτηκαν τις σφαίρες των ανδρών συγγενών τους επειδή μιλούσαν με έναν άνδρα σε ερημική περιοχή.   Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε πως συνέλαβε τον πατέρα του ενός θύματος και τον αδερφό του άλλου, οι οποίοι τώρα κρατούνται ως ύποπτοι για τη δολοφονία των δύο κοριτσιών.

Η αστυνομία αναζητά άλλα δύο άτομα της οικογένειας που πιστεύει πως ενεπλάκησαν στο έγκλημα, αλλά και μία τρίτη έφηβη που εμφανίζεται στο βίντεο, ώστε να αποφευχθεί και ο δικός της θάνατος.   Το βίντεο με τις τρεις έφηβες που δεν διαρκεί πάνω από ένα λεπτό, καταγράφηκε πέρυσι, ωστόσο μόλις πριν από μερικές εβδομάδες κυκλοφόρησε στα social media.

Οι περιοχές στο βόρειο και νότιο Ουαζιριστάν που συνορεύει με το Αφγανιστάν, είναι γνωστές για την αυστηρή εφαρμογή του «κώδικα τιμής» για τις γυναίκες.

Οι αποκαλούμενες «δολοφονίες τιμής» παραμένουν κοινό φαινόμενο σε αυτές τις περιοχές κατά των γυναικών που κατηγορούνται πως ντροπιάζουν και ατιμάζουν την οικογένειά τους. Σύμφωνα με οργανώσεις, πάνω από 1.000 τέτοιες γυναικοκτονίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Παρότι είναι οι δολοφονίες τιμής είναι παράνομες, σε πολλές περιπτώσεις οι δράστες τους δεν καταδικάζονταν εξαιτίας ενός νομικού κενού που τους επέτρεπε να γλιτώνουν, αν ένα από τα μέλη της οικογένειας του θύματος τούς έδινε χάρη.   Παρόλα αυτά, σήμερα, τα εγκλήματα αυτά επισύρουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Με πληροφορίες από Guardian, lifo

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X