Την άγρια επίθεση και ξυλοδαρμό που δέχθηκε από τα ΜΑΤ του Μητσοτάκη περιγράφει ο 44χρονος Παναγιώτης Τσολάκης, από την Χίο, πατέρας δύο παιδιών, όταν την Τρίτη το πρωί, ξεκίνησε, όπως κάθε μέρα, από το σπίτι του στον Άγιο Μακάριο Βροντάδου, για να πάει στη δουλειά του.

Ο 44χρονος Παναγιώτης Τσολάκης, πατέρας δύο παιδιών, 5,5 ετών το πρώτο και βρέφος ενός μηνός το δεύτερο, την Τρίτη το πρωί, ξεκίνησε, όπως κάθε μέρα, από το σπίτι του στον Άγιο Μακάριο Βροντάδου, για να πάει στη δουλειά του.

Εργάζεται συντηρητής στην “Κιβωτό του Αιγαίου” στο Αίπος. Ήταν η πρώτη μέρα μετά την άφιξη των ΜΑΤ στο νησί και ξαφνικά βρέθηκε μπροστά στο πρώτο μπλόκο που είχαν στήσει οι δυνάμεις καταστολής, στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Μακαρίου.

Αφησε στην άκρη το μηχανάκι, κατέβηκε, έπιασε κουβέντα με μια κοπέλα και πήγε να ανάψει τσιγάρο. Ξαφνικά, όπως λέει στην “Αλήθεια”, δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από άνδρα των ΜΑΤ. Δεν κατάλαβε ούτε πως βρέθηκε στο έδαφος, δεχόμενος χτυπήματα στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματος.

 

“Δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Δέχθηκα απρόκλητη και ωμή βία”, μας είπε περιγράφοντας τα όσα πρωτόγνωρα έζησε. “Με συνέλαβαν και με οδήγησαν στην Αστυνομία, χωρίς να ξέρω το λόγο”, συνέχισε ο Παναγιώτης Τσολάκης, που μετά τις διαμαρτυρίες των συγγενών του οδηγήθηκε από την αστυνομία στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι του είχαν σπάσει τη μύτη, είχε θλαστικά τραύματα στο σώμα, το μάτι του ήταν χτυπημένο και αυτό, με τα σημάδια εμφανή ακόμη και σήμερα, δύο ημέρες μετά.

Τα όσα έζησε δύσκολο να περιγραφούν, τα είδαν με τα μάτια τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης. ο δημοτικός σύμβουλος, Μάρκος Σκούφαλος και ο περιφερειακός σύμβουλος, Παντελής Μπουρνιάς, με τον πρώτο μάλιστα να τα καταγγέλλει λίγα λεπτά αργότερα και από το Ράδιο Αλήθεια, λέγοντας ότι και εκείνος προπηλακίστηκε από τα ΜΑΤ.

Ο κος Τσολάκης αναμένεται να κινηθεί νομικά.

* Το ρεπορτάζ είναι του alithia.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια