Την άγρια επίθεση και ξυλοδαρμό που δέχθηκε από τα ΜΑΤ του Μητσοτάκη περιγράφει ο 44χρονος Παναγιώτης Τσολάκης, από την Χίο, πατέρας δύο παιδιών, όταν την Τρίτη το πρωί, ξεκίνησε, όπως κάθε μέρα, από το σπίτι του στον Άγιο Μακάριο Βροντάδου, για να πάει στη δουλειά του.

Ο 44χρονος Παναγιώτης Τσολάκης, πατέρας δύο παιδιών, 5,5 ετών το πρώτο και βρέφος ενός μηνός το δεύτερο, την Τρίτη το πρωί, ξεκίνησε, όπως κάθε μέρα, από το σπίτι του στον Άγιο Μακάριο Βροντάδου, για να πάει στη δουλειά του.

Εργάζεται συντηρητής στην “Κιβωτό του Αιγαίου” στο Αίπος. Ήταν η πρώτη μέρα μετά την άφιξη των ΜΑΤ στο νησί και ξαφνικά βρέθηκε μπροστά στο πρώτο μπλόκο που είχαν στήσει οι δυνάμεις καταστολής, στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Μακαρίου.

Αφησε στην άκρη το μηχανάκι, κατέβηκε, έπιασε κουβέντα με μια κοπέλα και πήγε να ανάψει τσιγάρο. Ξαφνικά, όπως λέει στην “Αλήθεια”, δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από άνδρα των ΜΑΤ. Δεν κατάλαβε ούτε πως βρέθηκε στο έδαφος, δεχόμενος χτυπήματα στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματος.