Τη χειρότερη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου της δεκαετίας αντιμετωπίζει ο Αμαζόνιος, καθώς το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου υπήρξαν πάνω από 10 χιλιάδες πυρκαγιές, μια αύξηση της τάξης του 17% από τον προηγούμενο χρόνο.

Η ανάλυση των στοιχείων της κυβέρνησης της Βραζιλίας από την Greenpeace έδειξε ότι οι πυρκαγιές αυξήθηκαν κατά 81%  σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα φετινά στοιχεία δημιουργούν φόβους ότι αυτή η χρονιά των πυρκαγιών θα είναι ακόμα χειρότερη από την περσινή.

Ερχόμενος ένα χρόνο μετά την άνοδο των πυρκαγιών του Αμαζονίου προκάλεσε διεθνή κρίση, τα νέα στοιχεία έθεσαν φόβους ότι η φετινή περίοδος θα μπορούσε να είναι ακόμα χειρότερη από εκείνη του περασμένου έτους.

Τον Ιούλιο η κυβέρνηση του Μπολσονάρου απαγόρεψε για 120 μέρες τις φωτιές στις περιοχές του Αμαζονίου και του Παντανάλ, όπου μαίνονται επίσης πυρκαγιές. Την Τρίτη, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας ισχυρίστηκε ότι οι αναφορές για αυξανόμενο αριθμό πυρκαγιών του Αμαζονίου ήταν «ψέμα».

Οι πυρκαγιές τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 28% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών χώρου της Βραζιλίας. Η αποψίλωση από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι και τον Ιούλιο του 2020 έχει αυξηθεί κατά 34%, ενώ κανείς δεν έχει κληθεί από τη δικαιοσύνη για την περσινή λεγόμενη μέρα των πυρκαγιών, όταν οι εστίες των πυρκαγιών τριπλασιάστηκαν μόνο στην πολιτεία του Παρά μέσα σε δυο μέρες, στις 10 και 11 Αυγούστου, και συγκεκριμένα γύρω από την περιοχή του Νόβου Προγκρέσου, όπου 638 πυρκαγιές καταγράφηκαν μέσα στις πρώτες 10 μέρες του Αυγούστου.

Πριν ένα χρόνο, ο Μπολσονάρου κατηγόρησε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για τις πυρκαγιές, χωρίς φυσικά να εκθέσει στοιχεία.

Με πληροφορίες απο Guardian

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια