Την παραίτηση σύσσωμης της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού ζητεί ο σύλλογος σπουδαστων/ιων της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, κατηγορώντας το υπουργείο ότι προσπαθεί να περισώσει την εικόνα του αποποιούμενο οποιαδήποτε σχέση με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος ήταν επιλογή αυτής της κυβέρνησης και διορισμένος από την υπ. Πολιτισμού.

Στην απάντησή του στην πρόσκληση συνάντησης με τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, ο Σύλλογος Σπουδαστών/τριών Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου εξηγεί γιατί απορρίπτει μια τέτοια συνάντηση με τον υφυπουργό και ζητά την παραίτηση της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος δεν θέλει με τη συμμέτοχή του να  νομομοποιήσει μια τέτοια συνάντηση, που στόχο έχει να κατευναστεί το τεταμένο πολιτικό κλίμα και όχι προς ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]