Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Πέμπτης ο νεοεκλεγείς φιλελεύθερος Πρωθυπουργός της Θουριγγίας Τόμας Κέμεριχ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εκλογή του με την στήριξη της λεγόμενης «Μαύρης Συμμαχίας», δηλαδή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

Η παραίτηση είναι «αναπόφευκτη», δήλωσε ο Κέμεριχ και ανακοίνωσε ότι η Κοινοβουλευτική του Ομάδα θα ζητήσει την διάλυση του τοπικού Κοινοβουλίου και την προσφυγή στις κάλπες.

Μέχρι πριν από λίγες μέρες, στις εκλογές της Θουριγγίας, η επανεκλογή του αριστερού πρωθυπουργού Μπόντο Ράμελο θεωρούνταν τυπική υπόθεση. Ο Ραμέλο είχε αναδειχθεί νικητής των τοπικών εκλογών, τον περασμένο Οκτώβριο, δεν διέθετε απόλυτη πλειοψηφία, αλλά είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων. Με αυτά τα δεδομένα μια αριστερή κυβέρνηση μειοψηφίας θεωρούνταν δεδομένη, αφού έως τώρα δεδομένη θεωρούνταν και η άρνηση των κομμάτων να συνεργαστούν με το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), που είναι ιδιαίτερα ισχυρό στο κρατίδιο της Θουριγγίας.

Μετά την εκλογή του Κέμεριχ με τις ψήφους των ακροδεξιών, χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους της Θουριγγίας, στο Βερολίνο και σε άλλες γερμανικές πόλεις ενάντια στη «Μαύρη Συμμαχία».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια