Ενδεχόμενος θάνατος του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα θα αποτελέσει μη αναστρέψιμο πλήγμα για το κράτος δικαίου στην Ευρώπη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο Ποινικού Συστήματος και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.

Το παρατηρητήριο, το οποίο αποτελείται από καθηγητές και ερευνητές δηλώνει ότι ενώνει τη φωνή του με ελληνικά και ευρωπαϊκά ιδρύματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πανεπιστημιακούς και δικηγόρους ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίσουν την φυσική και ψυχολογική ακεραιότητα του κ.Κουφοντίνα.

Όπως αναφέρει η δικηγόρος Αλέκα Ζορμπαλά το κείμενο έχει προωθηθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στην Παγκόσμια Οργάνωση κατά των Βασανιστηρίων (OMCT).

*Από το info-war.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια