Έξω από το κατάστημα του Jumbo Παγκρατίου βρέθηκαν σήμερα νεολαίοι του Μέρα 25 σε μία συμβολική διαμαρτυρία για την καταστρατήγηση της κυριακάκατικης αργίας. Οι νεολαίοι κρατούσαν πανό μπροστά στην είσοδο που έγραφε: “Με ήλιο, χιόνι και βροχή – Ποτέ δουλειά την Κυριακή” και μοίραζαν φυλλάδια.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης για την παρέμβαση:

Η αλυσίδα καταστημάτων Jumbo αποφάσισε να ενεργοποιήσει την δυνατότητα που της έδωσαν οι αντεργατικές ρυθμίσεις που θεσμοθέτησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών για την απελευθέρωση της Κυριακάτικης απασχόλησης. Η συγκεκριμένη πρακτική αποτελεί μέσο υπονόμευσης της πενθήμερης απασχόλησης και της αποποινικοποίησης στην συνείδηση του κόσμου της επταήμερης εργασίας.

Η κανονικότητα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας θα πρέπει να βρει συλλογικά όλους τους εργαζόμενους απέναντι της. Η Κυριακάτικη αργία έχει θεσπιστεί στην χώρα από το 1909 και παρά την απορρύθμιση στην αγορά εργασίας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις μας, δεν μπορούμε να αφήσουμε κεκτημένα των εργαζομένων που κερδήθηκαν με αγώνες εδώ και πάνω από έναν αιώνα χωρίς καμία αντίσταση.

Σήμερα, βρεθήκαμε έξω από το κατάστημα του Jumbo Παγκρατίου ως Νεολαία του ΜέΡΑ25 σε μια συμβολική κίνηση. Συνομιλήσαμε με εργαζόμενους και πολίτες και μοιράσαμε την ανακοίνωση μας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια