Προκαταρκτική και όχι κανονική ΕΔΕ διεξάγεται για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του Βασίλη Μάγγου από αστυνομικούς, όπως έκανε γνωστό πριν λίγο ο πατέρας του. Ο Γιάννης Μάγγος τονίζει πως αυτό σημαίνει ότι διερευνάται ακόμα, δυο μήνες μετά, αν υφίσταται βάναυση συμπεριφορά των αστυνομικών εις βάρος του γιου τους στο γεγονός που διαδραματίστηκε μπροστά στα δικαστήρια του Βόλου στις 14/6/2020.

Ολόκληρη η δήλωσή του Γ. Μάγγου

“ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΔΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΓΓΟΥ

Στις 10/8/2020 καταθέσαμε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αίτηση προκειμένου, ως έχοντες έννομο συμφέρον, να μας γνωστοποιηθούν: τα ονόματα των αστυνομικών οι οποίοι εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό του γιού μας Βασιλείου στις 14/6/2020 έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, μέσα στο όχημα μεταφοράς κατά την προσαγωγή του αλλά και στο αστυνομικό τμήμα. Επίσης αν η προσαγωγή του στο τμήμα έχει καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων, αν διεξάγεται ΕΔΕ, αν ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στο Συνήγορο του Πολίτη και να μας παραδοθεί το κινητό του τηλέφωνο και ότι άλλο τυχόν αφαιρέθηκε από το σπίτι μας, κατά την έρευνα της αστυνομίας στις 13/72020 για τις συνθήκες θανάτου του.

Η αίτηση αυτή που έχουμε καταθέσει, δεν έχει απαντηθεί ακόμα.

Στις 24/8/2020 λάβαμε εγώ και η σύζυγός μου κλήση για να εξεταστούμε σήμερα 27/8/2020 ως μάρτυρες σε Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση σύμφωνα με το Π.Δ. 120/2008, «Πειθαρχικό Δίκαιο Αστυνομικού Προσωπικού».

Η κλήση αφορά Προκαταρκτική και όχι Κανονική ΕΔΕ που σημαίνει ότι διερευνάται ακόμα, δυο μήνες μετά, αν υφίσταται βάναυση συμπεριφορά των αστυνομικών εις βάρος του γιου μας στο γεγονός που διαδραματίστηκε μπροστά στα δικαστήρια του Βόλου στις 14/6/2020.

Σήμερα καταθέσαμε ό,τι γνωρίζουμε για την υπόθεση και παραδώσαμε το σχετικό βίντεο που είναι αναρτημένο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είκοσι μία έγχρωμες φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται καθαρά οι αστυνομικοί που τον χτύπησαν, ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου με το οποίο τον προσήγαγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Βόλου, όπως επίσης και ο αστυνομικός που τον βασάνισε μέσα στο τμήμα, όπως είχε υποδείξει στη δημόσια καταγγελία που έκανε ο γιός μας στις 15/6/2020 μέσα από το νοσοκομείο («Εγώ ο Βασίλειος Μάγγος, Καταγγέλω»). Παραδόθηκαν επίσης οι ιατρικές γνωματεύσεις που αναφέρουν τις βλάβες τις οποίες είχε υποστεί, (πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά, θλάση στο συκώτι και στη χοληδόχο κύστη) καθώς και το εξιτήριο από το νοσοκομείο Βόλου.

Ευελπιστούμε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα και περιμένουμε να διαπιστώσουμε αν θα αποδοθεί δικαιοσύνη.”

 

Διαβάστε επίσης:

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το χαμόγελο και τα ποιήματά του, ήταν αντάρτης!»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια