Επιβολή προστίμου για άσκοπη μετακίνηση καταγγέλλουν μέλη του συλλόγου Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, που επισκέφτηκαν αστυνομικό τμήμα μετά από πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για κράτηση μεταναστών που συνωστίζονταν στο ίδιο κελί και ξεκίνησαν απεργία πείνας φοβούμενοι για την υγεία τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. ενώ είχαν συμπληρώσει τις απαραίτητες βεβαιώσεις μετακίνησης Β4, για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, οι αστυνομικοί και τους έκοψαν πρόστιμα και δεν τους επέτρεψαν να δουν τους μετανάστες κρατούμενους, με την αιτιολογία ότι δεν τους κάλεσαν οι ίδιοι.

Οι δύο από τους καταγγέλλοντες, Θοδωρής Μεγαλοικονόμου ψυχίατρος, Δημήτρης Γεωργίου, γιατρός καρδιολόγος, συνόδευαν ως γιατροί τα δύο μέλη της αντιπροσωπείας Αντωνία Βαφειάδου πρ. δημοτική σύμβουλος Περιστερίου, και Χρήστος Βαφειάδης καθηγητής και δημοτικός σύμβουλος Ιλίου, έχοντας όπως αναφέρουν «μαζί τους τις ιατρικές τους ταυτότητες, ιατρικά εργαλεία για εξετάσεις, καθώς και μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια) για να τα διαθέσουν στους κρατούμενους. Ενώ όλοι είχαν συμπληρώσει βεβαιώσεις μετακίνησης Β4 για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη». Σε ανακοίνωση τους – καταγγελία κάνουν λόγο για γελοίες αιτιάσεις των αστυνομικών που τους είπαν ότι τη βοήθεια δεν την είχαν ζητήσει τηλεφωνικά οι ίδιοι οι κρατούμενοι, ή η ίδια η αστυνομία!!!

Ειδικότερα στην ανακοίνωση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι οι αστυνομικοί «όχι μόνο αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία, αν οι κρατούμενοι είναι καλά στην υγεία τους, αλλά έκοψαν πρόστιμο σε όλους για άσκοπη μετακίνηση.

Αμέσως, έγινε τηλεφωνική παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο Περιστερίου από την Αντωνία Βαφειάδου και στο Α.Τ. από το δικηγόρο Θ. Συμεωνίδη και η απάντηση του διοικητή του Α.Τ. ήταν να γίνει ένσταση» σημειώνουν και καταλήγουν υποστηρίζοντας ότι «Δεν πρόκειται για υπερβάλλοντα ζήλο των αστυνομικών οργάνων, αλλά για κράτος έλεγχου και επιλεκτικών απαγορεύσεων και τρομοκράτησης της αλληλεγγύης με πρόσχημα τον κορονοϊό, όπως αποδεικνύει και το ότι έχουν και αυτούς τους μετανάστες σε συνθήκες υπερσυνωστισμού, όπως και τους πρόσφυγες στα στρατόπεδα».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια