Με κεντρικά αιτήματα να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας σε υγεία και μεταφορές, αλλά και να ενισχυθούν συνολικά το ΕΣΥ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με μόνιμες προσλήψεις καλεί σήμερα σε 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ.

Σε απεργία καλούν επίσης το Εργατικό Κέντρο Αθήνας με κεντρικό σύνθημα “φοράμε μάσκες, αλλά έχουμε και φωνή και ζωή”, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΝΓΕ, Ενώσεις Εκπαιδευτικών, η ΣΤΑΣΥ, ενώσεις εργαζομένων του Εμπορικού Ναυτικού, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και μια σειρά ακόμη από εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα.

Δεδομένων των απεργιών ακινητοποιημένα θα μείνουν σήμερα όλη την ημέρα μετρό και ηλεκτρικός. Δεν θα εκτελεστούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ενώ λόγω της εξάωρης στάσης εργασίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αναμένεται να ακυρωθούν ή να ανασταλούν πτήσεις.

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά απεργία των εργαζομένων στα λεωφορεία, καθώς χτες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του υπουργού υποδομών Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και των συνδικαλιστών κι έπειτα από συνεννόηση, η απεργία τους ανεστάλη. Αντίστοιχη προσέγγιση έκανε το υπουργείο και προς τους εργαζόμενους του τραμ, οι οποίοι μετέτρεψαν την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει σε στάση εργασίας από τις 6 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας

Διαφορετική στάση κράτησαν στην προσπάθεια του υπουργείου οι συνδικαλιστές του μετρό, καταγγέλλοντας ασφυκτικές πιέσεις από την κυβέρνηση που φτάνουν στο επίπεδο του εκβιασμού ακόμα και για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους προκειμένου να αναστείλουν την 24ωρη απεργία.

«Είχαν να μας προτείνουν ότι εάν δεν απεργήσουμε και είμαστε ήσυχοι, θα μας πληρώσουν τα δεδουλευμένα πέντε μηνών που μας χρωστούν έως το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ οι ίδιοι πριν δύο εβδομάδες μας είχαν δώσει ένα γραπτό χρονοδιάγραμμα πληρωμών για την τότε στάση εργασίας που δεν έγινε, στο πλαίσιο καλής πίστης από μεριάς των εργαζομένων», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Από τη μεριά της η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε συγκεντρώσεις στην πύλη των νοσοκομείων στις 8 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας. Ενώ σε μία σειρά από παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους και υπουργεία, θα προχωρήσουν εργατικά κέντρα, συνδικάτα και ομοσπονδίες όπως ανακοίνωσε χτες το ΠΑΜΕ.

Ενδεικτικά στις 10 το πρωί θα γίνει παρέμβαση Εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών και σωματείων στο Υπ. Εργασίας, στις 10 και μισή θα γίνει παράσταση Διαμαρτυρίας των ναυτεργατικών σωματείων στο Υπ. Ναυτιλίας, ενώ στις 9.30 θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση του Εργατικού κέντρου Λαυρίου και Αν. Αττικής στο Αεροδρόμιο Αθηνών και μοτοπορεία του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού με αφετηρία την πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο.

Τέλος σε απεργιακή συγκέντρωση καλούν στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, σωματεία βάσης και συλλογικότητες του αναρχικού χώρου. Μισή ώρα νωρίτερα σε μοτοπορεία με αφετηρία το Πεδίον του Άρεως καλούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Σωματείο Εργαζόμενων στον χώρο του χορού.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια