Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι εννέα προσαγωγές φεμινιστριών που πραγματοποίησαν συμβολική δράση σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών. Επιβλήθηκαν πρόστιμα σε όλες ενώ σχηματίζεται δικογραφία με τακτική δικάσιμο για υποτιθέμενη παραβίαση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας, την ώρα που η διαμαρτυρία έγινε φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις.

Όπως καταγγέλλει η συλληφθείσα Κατερίνα Σεργίδου, η αστυνομία δεν σεβάστηκε κανένα μέτρο προστασίας και δεν κράτησε καμία απόσταση, ενώ προσπάθησαν να τις βάλουν όλες σε ένα βαν και τονίζει «Σήμερα, την παγκόσμια μέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών οδηγήθηκαμε στο αστυνομικό τμήμα επειδή τολμήσαμε να πραγματοποιήσουμε μια φεμινιστική συγκέντρωση (λίγων ανθρώπων και με όλα τα μέτρα προστασίας από τον Covid19)».

*Φωτογραφία του Μάριου Λώλου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια