Σε συγκέντρωση και πορεία καλούν φεμινιστικές ομάδες και συλλογικότητες σήμερα, Σάββατο 17/7 και ώρα 19:00 στην Πλατεία Συντάγματος, μια εβδομάδα μετά την απόδραση της 18χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη από τα χέρια του αστυνομικού-βιαστή-μαστροπού Δημήτρη Μπουγιούκου.

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας ήρθαν στο φως στοιχεία για τη δράση του αστυνομικού και συγκεκριμένα για την ύπαρξη ενός ολόκληρου κυκλώματος trafficking καθώς και άλλες κοπέλες ήρθαν σε επαφή με την δικηγόρο της 18χρονης, Αντωνία Λεγάκη, περιγράφοντας πως πέρασαν τα ίδια στα χέρια του αστυνομικού-μαστροπού. Επίσης έγινε και μια νέα καταγγελία από κοπέλα που υποστήριξε ότι ο Μπουγιούκος εξέδιδε και την ίδια και την ανάγκαζε να παίρνει μέρος σε πορνογραφικά βίντεο αφού την απειλούσε με πιστόλι.

Η δράση του Μπουγιούκου δεν είναι αποτέλεσμα ενός ατόμου, αλλά βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια με το “κράτος και τους μηχανισμούς του όπου αποκρυσταλλώνεται όλη η πατριαρχική βία” πάνω στα σώματα των θηλυκοτήτων. Οι θηλυκότητες που υποφέρουν καθημερινά ξέρουν καλά ότι “δεν έρχονται αντιμέτωπα μόνο με το πρόσωπο του θύτη αλλά με ολόκληρο το σύστημα που συγκαλύπτει και ξεπλένει κάθε πατριάρχη, βιαστή, μπάτσο, δικαστή, γυναικοκτόνο”, όπως σημειώνει η πρωτοβουλία Witches of the South στο κάλεσμά της για τη σημερινή κινητοποίηση.

Το κάλεσμα:

Το κράτος της καταστολής είναι ο μάτσο βιαστής.

Καλούμε σε συγκέντρωση πορεία το Σάββατο 17/7 και ώρα 19:00 στην Πλατεία Συντάγματος.

Στο κράτος και τους μηχανισμούς του αποκρυσταλλώνεται όλη η πατριαρχική βία πάνω στα σώματα μας.

Το κράτος είναι ο Λόγος του Πατέρα. Θα τιμωρήσει, θα νουθετήσει, θα ξυλοκοπήσει, θα βιάσει για να εδραιώσει την εξουσία του και θα δολοφονήσει.

Νομίζουν πως φοβόμαστε
Γυναίκες θηλυκότητες και λοατκια γνωρίζουμε καλά πως τα θύματα που υποφέρουν καθημερινά δεν έρχονται αντιμέτωπα μόνο με το πρόσωπο του θύτη αλλά με ολόκληρο το σύστημα που συγκαλύπτει και ξεπλένει κάθε πατριάρχη, βιαστή, μπάτσο, δικαστή, γυναικοκτόνο.

Τα θύματα και οι επιζώσες καταδικάζονται σε φαύλους κύκλους κακοποίησης και βίας μέχρι να χτιστεί εν σώματο τείχος προστασίας από το κίνημα.

Κάθε πλάσμα που παράγει λόγο για την καταπίεση, το τραύμα, τον βασανισμό του είναι και θύμα του κράτους και των μηχανισμών του.

Κατεβαίνουμε στο κέντρο γιατί το Κράτος, τοπικό και κεντρικό, όπως και οι φορείς διαχείρισης της έμφυλης βίας φέρουν τεράστια ευθύνη για τον βασανισμό της αδελφής μας αλλά και κάθε επιζώσας που είναι καταδικασμένη να εγκλωβιστεί στα κυκλώματα και στον κακοποιητή με τις ευλογίες τους.

Μέσα από την άμεση ανάγκη του συμβάντος ξεδιπλώθηκε ολόκληρο το κουβάρι των ελλείψεων σε δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών, συμβουλευτικά κέντρα σε κάθε περιοχή και σχολείο και πρωτεύοντος στέγες φιλοξενίας!

Θέτουμε στο κέντρο της κουβέντας την άμεση στήριξη των θυμάτων.
Το κράτος και η αστυνομία συγκαλύπτει

Η αλληλεγγύη θα νικήσει
Καμία κανένα μόνο

Η σελίδα της συγκέντρωσης-πορείας στο facebook

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια