Καταγγελίες για ένα ακόμα περιστατικό βίας αστυνομικών εις βάρος δυο ανηλίκων προσφύγων έρχονται από τη Σάμο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των οικογενειών τους τις οποίες φέρνει στην επιφάνεια η οργάνωση «Άρσις»,  οι δύο ανήλικοι, ηλικίας 13 και 14 ετών αντίστοιχα, στις 2 Σεπτεμβρίου περίμεναν σε ουρά ΑΤΜ υποκαταστήματος τράπεζας, όταν εμφανίστηκαν άνδρες της αστυνομίας με τζιπ.

Αφού τους πέρασαν χειροπέδες, τους έβαλαν στο όχημα, όπου και τους χτύπησαν και στη συνέχεια τους οδήγησαν στο τμήμα. Εκεί σε δωμάτιο του Τμήματος Ασφαλείας, τους έγδυσαν και αφού τους έσπρωξαν και τους εξευτέλισαν, τους άφησαν να φύγουν χωρίς να γίνει κάποια καταγραφή του συμβάντος ή να τους εξηγήσουν μέσω διερμηνέα τους λόγους της προσαγωγής και της αφαίρεσης των ενδυμάτων τους.

Η ιατρική γνωμάτευση του ενός παιδιού, σύμφωνα με την «Άρσις», επιβεβαιώνει τις κακώσεις, ενώ αναμένονται άμεσα τα αποτελέσματα της εξέτασής τους από ψυχολόγο.

Η οργάνωση επισημαίνει ότι «είναι αυτονόητη η υποχρέωση των ελληνικών αρχών και της ελληνικής αστυνομίας να εγγυώνται για τα δικαιώματα όλων των κατοίκων, χωρίς διακρίσεις. Ρατσιστικές συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές σε μια δημοκρατική κοινωνία και οι διωκτικές αρχές θα πρέπει να εγγυηθούν ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια περιστατικά».

Τέλος, καλεί τις τοπικές κοινωνίες να απομονώσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές και να συνεχίσουν να στέκονται αρωγοί στις δράσεις για τη φροντίδα και προστασία των προσφυγικών πληθυσμών και δη των πιο ευάλωτων.

aftodioikisi

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια