Σύμφωνα με καταγγελία από την Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου η σύλληψη της γυναίκας έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης (16/09) στην οδό Μαυροματαίων στα Εξάρχεια, με την κατηγορία της εξύβρισης, επειδή απάντησε σε άνδρα των ΜΑΤ, όταν αυτός της είπε “Πού πας μωρή καρ**λα” .

Ολόκληρη η καταγγελία:

“Συντρόφισσα συνελήφθη αργά το βράδυ με την κατηγορία της εξύβρισης και της αντίστασης, επειδή απάντησε στο “πού πας μωρή καριόλα” ενός Ματατζή στην Μαυροματαίων. Σήμερα, Πέμπτη περνάει από εισαγγελέα.

Ακόμη ένα περιστατικό καθημερινής κρατικής, έμφυλης βίας και τραμπουκισμού από τις συμμορίες της ΕΛΑΣ, που επειδή άτομα επιλέγουν να κρατήσουν μια αξιοπρεπή στάση βασανίζονται, ξυλοκοπούνται, ή και συλλαμβάνονται.

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.”

Όπως αναφέρεται και στο κείμενο, η γυναίκα περνάει σήμερα, Πέμπτη, από εισαγγελέα.

Δυστυχώς, αυτό είναι ένα ακόμα περιστατικό, από τα αμέτρητα που έχουν βγει στην επιφάνεια κατά καιρούς, αυθαιρεσίας και τραμπουκισμού της αστυνομίας σε πολίτες.

Χαρακτηριστικό πρόσφατο περιστατικό αποτελεί η περίπτωση του Ηλία Γκιώνη και του Νίκου Σοφιανού οι οποίοι δέχτηκαν παρόμοιου είδους επίθεση από άτομα της ΕΛΑΣ.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις από ματατζήδες σε γυναίκες στα Εξάρχεια