Απλήρωτοι επί δύο μήνες για τον τακτικό μισθό και επί τρεις μήνες για τις υπερωρίες και τα εξαιρέσιμα παραμένουν οι επικουρικοί διασώστες του ΕΚΑΒ που προσλήφθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες από την επιδημία.

Απαντώντας στην αδιαφορία της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε επίσχεση εργασίας από την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου.

Όπως λένε οι ίδιοι, έχουν φτάσει σε πολύ κρίσιμη οικονομική κατάσταση, αφού σωρρεύονται απλήρωτα ενοίκια, δάνεια, λογαριασμοί κλπ., την ώρα που δεν παίρνουν καμία απάντηση από την κυβέρνηση για την καταβολή των δεδουλευμένων.

Στην επιστολή τους προς τον υπουργό και υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη αντίστοιχα, επισημαίνουν:

«Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών της τακτικής μισθοδοσίας Ιουλίου και Αυγούστου 2020 καθώς και των υπερωριών και εξαιρεσίμων Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2020 παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, στο επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ που προσλήφθηκε για την ανταπόκριση στις ανάγκες της επιδημίας COVID-19.

Ως εκ τούτου σας ενημερώνουμε ότι το προσωπικό ασκώντας νόμιμο δικαίωμα επισχέσεως θα απέχει από την εργασία του από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 και μέχρι την ολοσχερή εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σας καλούμε να ενεργήσετε για την άμεση τακτοποίηση του ζητήματος που αφορά την κάλυψη των στοιχειωδών βασικών αναγκών των εργαζομένων».

*Από το tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια