Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβησαν συνδικαλιστές του υπουργείου Πολιτισμού συνδέοντας δύο φαινομενικά ασύνδετα γεγονότα.

Ο υπόδικος πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων Γ. Τσακοπιάκος θα μετάσχει στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου η οποία θα λάβει απόφαση επί της μελέτης της Αττικό Μετρό για το επίδικο θέμα της απόσπασης των μοναδικών βυζαντινών στον υπό κατασκευή σταθμό Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μελέτη που, όπως καταγγέλλεται, δεν έχουν δει οι ενδιαφερόμενοι φορείς, όπως ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία, που είχαν εναντιωθεί στη λύση αυτή και ζητούσαν την παραμονή των αρχαιοτήτων σύμφωνα με τον υφιστάμενο και εγκεκριμένο από το ΚΑΣ σχεδιασμό της Αττικό Μετρό.

Το κείμενο της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης στο ΥΠΠΟ έχει ως εξής:

«Δύο γεγονότα εξελίχθηκαν παράλληλα σήμερα: η συνεδρίαση της (φρεσκοεκλεγμένης) Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΥΠΠΟ και μια σύσκεψη υπό τη Λ.  Μενδώνη στη Θεσσαλονίκη. Φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους, κι όμως δείτε πώς σχετίζονται:

– Στην Εκτελεστική της ΠΟΕ ΥΠΠΟ πρόεδρος εκλέχτηκε και πάλι ο Γιάννης Τσακοπιάκος (μετά από διάλειμμα μερικών θητειών που στη θέση του είχε βάλει τον Γ.Παπαγεωργόπουλο). Ήμουνα νιος και γέρασα θα πει κανείς, όμως δεν είναι έτσι. Γιατί ο Γ. Τσακοπιάκος, επί 15ετίας πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, είναι σήμερα – κατά δήλωση του ίδιου – υπόδικος για 5 κακουργήματα, για το πώς διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα μέσω του ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ. Η δίωξη αφορά κυρίως τα πλαστά δάνεια στο όνομα συναδέλφων. Η Ομοσπονδία που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους του πολιτισμού επέλεξε, δηλαδή, να έχει Πρόεδρο αυτόν που διώκεται για το ότι εξαφανίστηκαν χρήματα που δήθεν προορίζονταν για τις ανάγκες των εργαζομένων. Έχει πιο πάτο;

– Η Λ. Μενδώνη από την σύσκεψη της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι η Αττικό Μετρό καταθέτει σήμερα (;) τη Μελέτη για την απόσπαση των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου. Με ποιον πρωτοκουβέντιασε την πρόθεσή της αυτή η πολιτική ηγεσία; Μήπως με τις αρμόδιες Υπηρεσίες; Όχι βέβαια, αυτές δεν έχουν καν στα χέρια τους τη Μελέτη! Μήπως με τους Συλλόγους που έχουν κινητοποιηθεί για το θέμα; Όχι βέβαια, αυτοί είναι εχθροί.

Το πότε και πώς θα πάει στο ΚΑΣ η μελέτη για την απόσπαση των αρχαιοτήτων, καθώς φαίνεται, η Λ. Μενδώνη φρόντισε να το έχει συνεννοηθεί με τον υπόδικο Γ. Τσακοπιάκο και την ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Γιατί άραγε; Η ΠΟΕ ΥΠΠΟ πήρε απόφαση σήμερα ότι θα… παραστεί στο ΚΑΣ της Τετάρτης να πει «τη γνώμη της» -δηλαδή να υποστηρίξει την γνώμη της Υπουργού η οποία είναι τόσο κιμπάρισσα που τη «γνώμη» αυτή την κοστολογεί κάπου 100.000 ευρώ! Τόσα είναι τα χρήματα που ζήτησε η ΠΟΕ από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας να πάρει για το συνέδριό της (το οποίο έχει ήδη διεξαχθεί). Και τόσα θα δώσει η – διορισμένη από την Λ. Μενδώνη – πλειοψηφία του ΔΣ του ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ, το οποίο κατά τα άλλα… μπαίνει σε εκκαθάριση σύμφωνα με το νόμο που ψήφισε η ίδια αυτή η κυβέρνηση. (δείτε εδώ)

Να μην ξεχάσουμε να πανηγυρίσουμε, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την «πάταξη της διαφθοράς», ε;

Τα αστεία τελείωσαν: αυτή η ηγεσία της ΠΟΕ ΥΠΠΟ είναι όχι απλώς πουλημένη στην πολιτική ηγεσία, αλλά και πλήρως εξαρτημένη. Δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να πουλήσει τα δικαιώματα όλων μας, αλλά και τις ίδιες τις αρχαιότητες, προκειμένου να συνεχίσει να ρέει το χρήμα από το ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ. Είναι ντροπή και να λέγονται «εκπρόσωποι των εργαζομένων». Καμία εμπιστοσύνη στην ηγεσία της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, αγώνας τώρα μέσα στα πρωτοβάθμια σωματεία για τα δικαιώματά μας, για την πολιτιστική κληρονομιά και για την αξιοπρέπειά μας».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X