Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι χρήστες κάτω από την ανάρτηση του τραγουδιστή Κωνσταντίνου Χριστοφόρου για τη δήλωση του Σάββα Πούμπουρα επικροτούσαν με τα σχόλιά τους τον καλλιτέχνη, υπογραμμίζοντας τη σημασία της τοποθέτησής του. Υπήρξαν ωστόσο και κάποιες λίγες εξαιρέσεις. Ανάμεσά τους η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με την παράταξη του Γιώργου Πατούλη, Ευρώπη Κοσμίδη και υποψήφια σύμβουλος με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2019.

Στη δική της απάντηση η κ. Κοσμίδη, φανερά ενοχλημένη, θέλησε να… βάλει τα πράγματα στη θέση τους,  γράφοντας το ακόλουθο ανορθόγραφο σχόλιο: “Μια χαρα τα είπε ο Σαββας και μην λαικιζεται σας είχα και σε εκτίμηση”.

Δύσκολα η αλήθεια είναι ότι μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως πέφτει απ’ τα σύννεφα με τη δήλωση του στελέχους της Νέα Δημοκρατίας. Πόσω μάλλον, από τη στιγμή που η κυβέρνηση προτίθεται να περάσει νομοσχέδιο με το οποίο καταργεί το 8ωρο και ανοίγει τον δρόμο στην εργοδοσία για ακόμη περισσότερες ώρες απασχόλησης και λιγότερες υποχρεώσεις απέναντι στους υπαλλήλους. Πρόκειται ωστόσο για μια ανάρτηση αποκαλυπτική των πραγματικών προθέσεων του κυβερνώντος κόμματος, τις οποίες επιχείρησε να θολώσει προ ολίγου με δικές του αναρτήσεις ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για νομοσχέδιο το οποίο τιμά την πρωτομαγιά…

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια