Το κάνουν επίτηδες; Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που έρχεται στον νου μας. Αν το κάνουν επίτηδες ή αν η έλειψη στοιχειώδους σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της κατάστασης δεν υπήρξε ποτέ. Δεν μας αρέσει να είμαστε υπερβολικοί, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε το ότι μετά από ολόκληρους μήνες που ο πλανήτης αντιμετωπίζει τον Covid-19, η κυβέρνηση θυμήθηκε τώρα να βάλει σταθερό σημείο για να πραγματοποιούνται τεστ. Και προφανώς ούτε λόγος για πολλά διαφορετικά σημεία που θα μείωναν τις ουρές, την είσοδο ανθρώπων στον ίδιο τροχοσπιτάκι, το συγχρωτισμό, τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού που ήδη συμβαίνει στα νοσοκομεία και τα ιατρικά κέντρα.

Γράφουμε εδώ και αρκετό καιρό για τις αντιφάσεις της κυβερνητικής πολιτικής, για τα κρούσματα στους χώρους εργασίας που αποκρύπτονται, για το συνωστισμό στα μέσα μαζικής μετακίνησης και στα σχολεία. Γράφουμε εδώ και αρκετό καιρό για τις κατασταλτικές επιδιώξεις που προϋπήρχαν και σήμερα εφαρμόζονται χωρίς να στηρίζονται κάπως επιστημονικά, για την εφαρμογή ταξικότατων (και τοξικότατων ταυτόχρονα) μέτρων, για την απαραίτητη στελέχωση του συστήματος υγείας που δεν έγινε ποτέ μιας και προτεραιότητα αποτελούν οι προσλήψεις αστυνομικών και στρατιωτικών και οι αγορές πολεμικού υλικού. Γράφουμε εδώ και καιρό για το ποιες κυβερνητικές ευθύνες έρχεται να κρύψει η καραμέλα της ατομικής ευθύνης, για τη στοχοποίηση της νεολαίας, για το “όλα για το κεφάλαιο” που έγινε μότο ακόμα και σε μία υγειονομική κρίση.

Το σημερινό έρχεται να επιβεβαιώσει τις πρόσφατες δηλώσεις πλήρους παράδοσης στην εξάπλωση του ιού που έγιναν προχθές από τον αξιόλογο επιστήμονα κ. Τσιώδρα, ο οποίος δυστυχώς επέλεξε να καλύπτει τα κυβερνητικά κενά αλλά και να κάνει επίκληση στα συναισθήματα και τις συνειδήσεις μας.

Το κάνουν επίτηδες τελικά ή απλά δεν το κατέχουν;

Καμία σημασία δεν έχει. Τα αποτελέσματα για εμάς θα είναι ακριβώς τα ίδια…

*Από το Alterthess, συνεργατικό σάιτ στη Θεσσαλονίκη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια