Εδώ και κάποια χρόνια μια δραστήρια ομάδα κατοίκων της Θεσσαλονίκης έχει δώσει σχήμα και ζωή στη συμβολή των οδών Ι. Μηχαήλ και Αγαπηνού, μια μικρή γωνιά της πόλης η οποία συμπεριλαμβάνεται στη Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου.

Παρά την προσπάθεια που γίνεται, τα δέντρα που έχουν μπει, τους αγώνες που δίνονται για τη βελτίωση των γύρω υποδομών (όπως τα στενά πεζοδρόμια) το μικρό πάρκο δεν έχει την προσοχή που του πρέπει απ’ όλους τους περιοίκους. Σε κάποιες σπάνιες ωστόσο περιπτώσεις αυτό βγαίνει σε καλό.

Όπως ενημερώνει η πρωτοβουλία “δεν είναι λίγες οι φορές που οι περίοικοι εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα ή σακούλες με σκουπίδια πάνω στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να αποκλείεται ολοκληρωτικά η προσβασιμότητα της κίνησης των πεζών.”

Κατά τη διάρκεια όμως του χειμώνα κάποιο άτομο πέταξε τα σκουπίδια του σε σακούλα η οποία χύθηκε στο πεζοδρόμιο. Μέσα σε αυτήν, μεταξύ άλλων υπήρχαν εκατοντάδες σπόροι καλαμποκιού οι οποίοι μετά από καθαριότητα που έκαναν τα μέλη της πρωτοβουλίας, έπεσαν τυχαία μέσα στο Πάρκο Τσέπης.

Έξι μήνες μετά το πάρκο έκανε την πρώτη του συγκομιδή μ’ ένα καλαμποκάκι. Κια μέσα από αυτό το τυχαίο γεγονός αναδείχτηκε γι’ άλλη μια φορά η σημασία του για την πόλη. Η ανάσα και η ζωή κυριολεκτικά που δίνει.

Το ιδανικό θα ήταν την επόμενη φορά αντί να φυτρώσει ένα φυτό από σκουπίδια με σπόρους που παρέπεσαν, να το φυτεύσει ανθρώπινο χέρι. Να μεγαλώσει η ομάδα της πρωτοβουλίας και να πρασινίσει ο τόπος ακόμη περισσότερο.

Η ανάρτηση της πρωτοβουλίας

Το Πάρκο Τσέπης βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ι. Μηχαήλ και Αγαπηνού. Όπως έχουμε επισημάνει μέσω αναρτήσεων στο…

Gepostet von Η Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου am Samstag, 3. Oktober 2020

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια