“Η σημερινή είναι μια σημαντική ημέρα για τη ζωή μου. Επιστρέφοντας στην πατρίδα, την οποία αγαπώ τόσο, με γεμίζει χαρά”, έγραψε σε ανάρτησή του ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας.

Στις αγκαλιές των ανθρώπων των κοινωνικών κινημάτων που πάλεψαν για την ανατροπή του πραξικοπήματος πνίγηκε πριν λίγο ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, επιστρέφοντας στη χώρα μετά από ένα χρόνο εξορίας.

Κατά την είσοδό το πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή, ενώ ακολούθησε μεγάλη πορεία προς τιμήν του. Πριν λίγο πραγματοποίησε και την πρώτη του ομιλία μπροστά σ’ ένα παθιασμένο κοινό.

Η υποδοχή που επιφύλασσαν τα κινήματα στον Έβο Μοράλες

 

Στο μεταξύ η Βενεζουέλα ανακοίνωσε ότι ανοίγει ξανά την πρεσβεία της στη Βολιβία, με τη κυβέρνηση του Λουίς Άρτσε να πραγματοποιεί τα πρώτα βήματα ώστε να αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

Σε αυτή το πλαίσιο εντάσσεται και η συμβολική αποκαθήλωση του πορτραίτου του Χουάν Γκουαιδό από τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, το οποίο αντικατέστησε με πορτραίτο του Σιμόν Μπολιβάρ.

Η πρώτη ομιλία του Έβο Μοράλες

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια