Ένα σοκαριστικό περιστατικό βλέπει το φως της δημοσιότητας, έχοντας μάλιστα καταγραφεί σε βίντεο. Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας 12χρονος δέχτηκε ρατσιστικού χαρακτήρα, επίθεση από τον πατέρα συμμαθητή του.

Ο άντρας φέρεται να έπιασε το 12χρονο παιδί από τα μαλλιά και να του χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος. Το  περιστατικό έλαβε χώρα σε πλατεία του Περιστερίου μπροστά στα μάτια δεκάδων παιδιών. Το σχετικό βίντεο καταγράφει τον άντρα πάνω από το παιδί που είναι ξαπλωμένο στο έδαφος. Ο 12χρονος μαθητής ακούγεται να λέει… «αρχίζει και με βαράει». «Σε βαράει;», απαντά ο άντρας. «Σε βαράει ρε; Είσαι σίγουρος; Έχεις μάρτυρα εδώ ότι σε βάρεσε ο…; Σήκω πάνω ρε», λέει και τραβάει το παιδί.

Η οικογένεια του μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού κάνει λόγο για επίθεση ρατσιστικού χαρακτήρα και ζητά την τιμωρία του πατέρα, που κατηγορείται ότι έδειρε το παιδί τους. «Ερχεται με τσαμπουκά και μου χώνει μπουκέτο. Μετά τον ρίχνω κάτω και έρχεται ο μπαμπάς του. Ο μπαμπάς του με σπρώχνει και φεύγει ο γιος του. Και μετά με πιάνει από τα μαλλιά και μου χτυπάει το κεφάλι στο έδαφος», καταγγέλλει, μιλώντας στο Open ο 12χρονος μαθητής.

Ο 12χρονος έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, όπου ζουν εδώ και 30 χρόνια οι γονείς του, οι οποίοι προέρχονται από την Αλβανία. «Με βρίζει για τη χώρα μου και ο μπαμπάς του μία φορά μου φώναξε επειδή είχαμε ξανά τσακωθεί και αυτή τη φορά με έπιασε απ’ τα μαλλιά», λέει ο 12χρονος μαθητής. «Το παιδί αυτό λέει στους συμμαθητές του “μην κάνετε παρέα τον Κ…, του Αλβανού, τον βρίζει, από την Αλβανία», καταγγέλλει ο πατέρας του.

Σημειώνεται πως ο 12χρονος μετά την επίθεση διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων όπου διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί θλάση στον αυχένα. Πάνω στο κολάρο που φοράει έχει γράψει τα λόγια που ισχυρίζεται ότι του είπε ο πατέρας του συμμαθητή του. Η υπόθεση έχει πάρει τη δικαστική οδό με τους γονείς του 12χρονου να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους μετά το περιστατικό, ενώ σκέφτονται να πάρουν το παιδί τους από αυτό το σχολείο.

TVXS

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια