Μία 27χρονη πρόσφυγας που ζούσε στον ανοιχτό καταυλισμό στο Καρά-Τεπέ της Μυτιλήνης βρήκε τραγικό θάνατο από πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα από άγνωστη αιτία.

Η άτυχη γυναίκα ζούσε με τα τρία της παιδιά και τον άνδρα της. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν τα παιδιά και τον άντρα, αλλά η γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή.

Σημειώνεται ότι οι θερμοκρασίες στην περιοχή είναι πολύ χαμηλές, περίπου 4 βαθμοί, και ίσως η οικογένεια να προσπάθησε να ζεσταθεί με κάποιο τρόπο και έτσι να προκλήθηκε η φωτιά. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στον καταυλισμό υπάρχει κλιματισμός που λειτουργεί 4 ώρες το πρωί και 4 το βράδυ και την ώρα της πυρκαγιάς ήταν κλειστός.

*Από το Κουτί της Πανδώρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]