Φόρο στις μεγάλες περιουσίες ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση του νεοκλεγέντα προέδρου Άρσε στη Βολιβία.

Σε συνέντευξή του στο βολιβιανο τηλεοπτικό δίκτυο UNITEL, ο υπουργός Οικονομικών Μαρσέλο Μοντενέγρο δήλωσε ότι η προσφάτως εκλεγείσα κυβέρνηση του Λουίς Άρσε επεξεργάζεται την ιδέα της επιβολής ενός φόρου από το 2021 σε εκείνους των οποίων ο περιουσία υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια Μπολιβιάνος (περίπου 4,3 εκατομμύρια δολάρια).

Ο Μοντενέγρο εξήγησε ότι είναι ένας φόρος για τις μεγάλες περιουσίες και θα επηρεάσει τουλάχιστον 150 ανθρώπους, με αποτέλεσμα την είσπραξη περίπου 100 εκατομμυρίων Μπολιβιάνος, δηλαδή 14,4 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Βολιβία είναι μία από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής με σημαντικά χαμηλή φορολογική βάση, που σημαίνει ότι τα φορολογικά έσοδα του κράτους είναι ελάχιστα.

Ο συγκεκριμένος φόρος έχει ανακοινωθεί από τον Άρσε ήδη από την έναρξη της προεκλογικής του καμπάνιας και πλέον ετοιμάζεται να τον εφαρμόσει μετά τη νίκη στις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι θα εφαρμοστεί σε προσωπικά περιουσιακά στοιχεία και όχι σε εταιρείες για να αποφευχθούν οι επιπλοκές του ιδιωτικού τομέα και αποτραπεί η αποκεφαλαιοποίηση.

Σκοπός του συγκεκριμένου φόρου σύμφωνα με τον Άρσε είναι να δημιουργήσει νέες πηγές εσόδων από εκείνους που έχουν περισσότερα και να δώσει σε αυτούς που έχουν λιγότερα.

Με πληροφορίες από telesur

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια