Ακόμη ένα ρατσιστικό κρούσμα απέναντι σε προσφυγόπουλα καταγράφηκε στα Βρασνά, της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά, γονείς δεν πήγαν επί μέρες τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο… επειδή θα γράφονταν σε αυτό οκτώ νήπια προσφυγόπουλα.

Η νοσηρή αυτή κινητοποίηση ξεκίνησε στις 22 Ιανουαρίου και στις στις 29 διαμαρτυρήθηκαν στην αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης, απειλώντας, μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Εφημερίδα των Συντακτών, ότι «ακόμα δεν έχετε δει τίποτα και να περιμένετε περισσότερα».

Ωστόσο, μια μέρα μετά, στις 30 Ιανουαρίου, των Τριών Ιεραρχών. σταμάτησαν την αποχή και έστειλαν τα παιδιά στο σχολείο για την κατήχησή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΦΣΥΝ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης, στην οποία υπάγεται η σχολική μονάδα, αντιμετώπισε αποφασιστικά τα απαράδεκτα αιτήματα των εν λόγω γονέων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο διευθυντής Χρήστος Γεωργίου τους είπε καθαρά ότι αυτά δεν είναι θέματα που υπάγονται στη δική τους αρμοδιότητα και ότι θα τον ανάγκαζαν να προσφύγει ακόμη και στη Δικαιοσύνη αν συνέχιζαν να κρατούν τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο.

Εκείνοι επέμειναν προσφεύγοντας στην περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Ο διευθυντής Αλέξανδρος Κόπτσης είπε στην εφημερίδα ότι εξήγησε ο ίδιος στους γονείς πως «τα παιδιά είναι παιδιά, κι αυτό ισχύει για όλα τα παιδιά, χωρίς καμιά εξαίρεση. Νομίζω ότι κατάλαβαν διότι σήμερα [χθες] στείλανε τα παιδιά τους στο σχολείο και ακύρωσαν το ραντεβού που είχαμε κλείσει». Εξηγεί μάλιστα πως «με καλή διάθεση όλα λύνονται, χρειάζεται απλώς επαφή με τους ανθρώπους και υπομονετικά να δίνονται όλες οι εξηγήσεις, πολιτική την οποία ακολουθούμε στην περιφέρεια».

Πάντως, το ακροδεξιό δηλητήριο δεν έχει απομακρυνθεί. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι υπάρχει η πληροφορία πως ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου είχε καλέσει τον Τζήμερο σε εκδήλωση το Σάββατο, ο οποίος και παρευρέθηκε.

TVXS

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X