Ακραία και βάναυση αντιμετώπιση προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα καταγγέλλει με ανάρτησή του στο twitter o Ολλανδός δημοσιογράφος του RTL, Olaf Koens. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ξυλοκοπήθηκαν, τους αφαιρέθηκαν τα ρούχα και τα υπάρχοντά τους, πριν αφεθούν να επιστρέψουν γυμνοί στην Τουρκία, ενώ δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες.

«Όλοι ακούσαμε τις ιστορίες, τώρα υπάρχει και εικόνα. Αυτό κάνουν οι Έλληνες με πρόσφυγες και μετανάστες που διασχίζουν τα χερσαία σύνορα στο Pazarkule. Είναι ξυλοδαρμένοι, γδύνονται και έχουν χάσει τα χρήματα, τα χαρτιά και τα τηλέφωνά τους. Αφέθηκαν να επιστρέψουν στην Τουρκία με τα εσώρουχά τους» σημειώνει αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Ολλανδός δημοσιογράφος.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια